Bugun...



Gazze'de 2 çocuk daha "açlıktan" hayatını kaybetti

Siyonist işgal rejimi, barbarca saldırdığı Gazze Şeridi'nde 2 çocuğun daha açlıktan hayatını kaybettiği belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 03-03-2024 18:56

Gazze'de 2 çocuk daha

 

 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesinde 2 çocuğun daha açlıktan öldüğü ifade etti.

Siyonist işgal rejiminin abluka altında tutuğu Gazze Şeridi'nde insani kriz her geçen gün artıyor. İnsani yardımların ulatılmasına engel olan işgal rejimi, Gazze halkına karşı yeni bir savaş açtı.

El Kudra, insani yardımların ulaştırılamadığı Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ve Gazze kentinde açlıktan dolayı çocukların öldüğüne dikkat çekti. Açlık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 15'e yükseldiğini kaydeden Kudra, 6 çocuğun daha her an açlıktan ölebileceği uyarısında bulundu.

İşgal rejiminin insani yardımları engellemesinden dolayı özellikle çocuklar arasında ölüm oranı artıyor ve yoğun bakımda açlık nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son olarak 29 Şubat'ta, Gazze'nin kuzeyinde yetersiz beslenme ve dehidrasyon (sıvı kaybı) nedeniyle hayatını kaybeden çocukların sayısının 13'e çıktığını duyurmuştu.




Bu haber 431 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI