Bugun...



"İnsanlığın yegâne kurtuluşu ancak Peygamber Efendimizin önderliğinde olur"

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır’da düzenlenen tarihi Mevlid'i Nebi etkinliğinin ardından duygularını paylaşan halk, insanlığın yegâne kurtuluşunun ancak Peygamber Efendimizin önderliğinde olacağını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 30-04-2024 17:00




    

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da yüzbinlerin katılımıyla düzenlenen "Cihad Önderi Hazret-i Muhammed" temalı Mevlid-i Nebi etkinliğinin ardından Peygamber âşıkları duygu ve düşüncelerini  aktardılar.


Bu tür etkinliklerle insanların bir araya geldiğini belirten katılımcılar, bunun vahdete ve Filistin, Gazze'nin kurtuluşuna vesile olmasını dileyerek, Hz. Muhammed'e olan sevginin her yönüyle gösterilmesi ve hayatının örnek alınması gerektiğini belirti.

"Peygamber efendimizin hayatına göre kendimizi şekillendirirsek herkes daha rahat edecektir"

 

Ahmet Durmaz

Mevlid'i Nebi etkinliklerinin yapıldığı günlerin özel bir gün olduğunu ve bugüne herkesin sahip çıkması gerektiğini belirten Ahmet Durmaz, "Peygamberimizin kutlu doğumuyla ilgili bugünlere sahip çıkmalıyız. Çünkü toplumun Peygamberimize ihtiyacı vardır. Gördüğümüz kadarıyla Mevlid'i Nebi programı dolu dolu geçiyor. Bu da gösteriyor ki toplum yine asr-ı saadete dönmek istiyor ve Peygamber Efendimizin hayatına göre kendimizi şekillendirirsek herkes daha rahat edecektir. Çocuklar ve gençlerin Peygambere bağlılıkları ilerlerse toplum daha çok fayda görecektir." dedi.

"Bu güzel çalışmaları takip ediyor ve gücümüz yettiğince katılım sağlıyoruz"

 

Şefik Taş

Peygamber Efendimize olan sevdalarını bir nebzede olsa göstermek için Mevlid'i Nebi programına katıldıklarını ifade eden Şefik Taş, "Her yıl bu zamanlar geldiğinde kutlu doğum etkinlikleri olacak diye yerimizde duramıyoruz. O heyecanla bugün ailemizle beraber buraya geldik. Böyle güzel programlarla toplumda güzel atmosferler ve Peygamber sevdası oluşuyor. Bu güzel çalışmaları takip ediyoruz ve gücümüz yettiğince katılım sağlıyoruz. Buradaki güzellikleri çevremize anlatıyoruz. Gençlerinde başka yerlere gitmemeleri için böyle alternatif ve güzel programların faydası çoktur. Bu şekilde buraya gelen gençler peygamberimizi anıyorlar ve daha güzel oluyor." diye konuştu.

"Bizleri buraya getiren tek şey Peygamber aşkıdır"

Peygamber sevdalılarına teşekkür eden Mehmet Selçuk, "Peygamber Sevdalılarının her sene düzenlemiş olduğu kutlu doğum programlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Her yıl bu günü özlem ve hasretle bekliyoruz. Bu tür etkinlikler inşallah Filistin'in de kurtuluşuna vesile olur. Bu tür programlar gençlerin Peygamber efendimizi daha iyi tanımasına vesile oluyor. İnşallah ümmetin de uyanışına vesile olur. Çünkü bizleri buraya getiren tek şey Peygamber aşkıdır." dedi.

"Peygamber Efendimiz buraya teşrif edecekmiş gibi bir hava var"

 

Mehmet Ulu

Bu birlikteliğin başta Filistin, Gazze olmak üzere bütün İslam âleminin kurutuşuna vesile olmasını temenni eden Mehmet Ulu, duygularını şöyle paylaştı:

"Bugün çocuklarımızla beraber buradayız. Bu seneki tema cihat temasıdır. İnşallah Müslümanların birliğine, beraberliğine ve Gazze'nin de kurtuluşuna vesile olur. Bugün sanki Peygamber efendimiz buraya teşrif edecekmiş gibi bir hava var. Buradaki manzara, görüntü, sloganlar, salavatlar ve her şey bizlere O'nu hissettiriyor. Bu konuda özellikle endişesi ve kafasında soru işaretleri olan varsa kesinlikle yanılmasınlar ve buraya gelsinler. Gelemeyen varsa da sonraki yıllarda katılsınlar. Burada sadece İslam'ın siyaseti vardır. Başka hiçbir parti ve grubun fleması veya sembolü yoktur. Bütün Müslümanların ortak sembolü olan kelimeyi tevhit bayrakları vardır."

"Müslümanların birliği ve zulüm altında çıkmalarına vesile olur"

Peygamber Efendimizin Mevlid'i Nebi programına manevi atmosferden faydalanmak için katıldıklarını belirten Fethullah Akat, "Mevlid'i Nebi programı her yıl kutlanıyor ve bizler de iştirak ediyoruz. Bu sene torunumla beraber geldik. İnşallah salavat çekerek Peygamber efendimizi yâd edeceğiz. Özellikle bu yılki tema Filistin, Gazze'deki kardeşlerimizi anımsatmak için cihat ruhu ön plana alınmış. Çünkü onlar Filistin'de zulüm altındalar ve memleketlerinden sürülmek isteniyorlar. Buradaki ortam inşallah Müslümanların birliği ve zulüm altında çıkmalarına vesile olur." ifadelerini kullandı.

"İnsanlar bütün imkânlarını zorlayıp bu tür faaliyetlere katılması gerekiyor"

 

Abdurrezzak Polat

Mevlid-i Nebi etkinliklerinin İslam ümmetinin birleşmesi adına güzel ve faydalı bir faaliyet olduğunu söyleyen Abdürrezzak Polat ise şunları ifade etti:

"Buraya her gruptan her düşünceden ve her kesimden insanlar ve sadece Peygamberimizi anmaya geliyorlar. Güzel bir etkinlik ve insanları toplayan bir fonksiyonu vardır. Çoğu insanlar dünya hayatına dalıyor ve bu tür etkinlikler sayesinde Allah ve Resulünü hatırlıyorlar. Burada dünyanın gidişatı hakkında bilgilendirmeler yapıldığı için insanlar bazı şeylerin farkına varıyor. Bu açıdan mevlid etkinlikleri çok önemlidir. Bundan dolayı insanlar bütün imkânlarını zorlayıp bu tür faaliyetlere katılması gerekiyor. Çünkü insanları bilinçlendirme adına çok önemlidir. Bundan dolayı bu faaliyetler bütün bölgelerde yapılması gerekiyor."

"İnsanlığın yegâne kurtuluşu ancak Peygamber Efendimizin önderliğinde olur"

 

Murat Çimender

Şanlıurfa Bilecik'ten mevlid etkinliğine katıldığını belirten Murat Çimender, "Yaklaşık 14 yıldır Peygamber efendimizin mevlid programlarına geliyorum. Allah Teâlâ'yı ve Peygamber efendimizi en güzel bir şekilde yad etmek için buradayız. Bu organizeyi yapan ve katkı sunan bütün herkese teşekkür ediyorum. Bugünkü program şunu açıkça ortaya koymuş ki insanlığın yegâne kurtuluşu ancak Peygamber efendimizin önderliğinde ve rehberliğinde olacaktır. Çünkü ondan başka önder ve rehber insanları bir araya getiremez." dedi.

"Peygamber Efendimizin ümmeti olmaktan gurur duyuyoruz"

Son olarak Erkan Yaşar ise şunları söyledi:

"Bugün bizim için kendimize önder ve rehber olarak kabul ettiğimiz ve canımızdan daha aziz olan Peygamber efendimizin miladi olarak nisan ayındaki kutlu doğumu için buradayım. Bizleri Peygamberimize olan muhabbeti artırmak için bir araya getiren Peygamber Sevdalılarından Allah razı olsun. Özellikle Gazze'ye yapılan hunharca saldırılarda mücahit kardeşlerimize Peygamber efendimizden aldıkları ruh ve güçle siyonistlerle mücadele etmektedirler. Rabbim onlara en kısa sürede zafer nasip etsin. Peygamber efendimizin ümmeti olmaktan gurur duyuyoruz."
 




Bu haber 503 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI