Bugun...



Guterres'ten Cenin açıklaması: Sivilleri hedef alan tüm şiddet ve terör eylemlerini kınıyorum

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki gelişmelerden derin rahatsızlık duyduğunu belirterek, "Sivilleri hedef alan tüm şiddet ve terör eylemlerini kınıyorum." açıklamasını yaptı.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-07-2023 21:58:25 Tarih: 06-07-2023 21:55

Guterres'ten Cenin açıklaması: Sivilleri hedef alan tüm şiddet ve terör eylemlerini kınıyorum

 

Guterres, New York'taki BM binasında yaptığı açıklamada, "Kınamalar tüm aşırı şiddet kullanımını kapsıyor ve bu durumda aşırı şiddet kullanan İsrail oldu." ifadelerine yer verdi.

Guterres, kalabalık bir mülteci kampına siyonist işgalcilerin düzenlediği hava ve kara saldırılarının son yılların Batı Şeria'daki en kötü şiddet olaylarını teşkil ettiğini belirterek, siviller üzerindeki etkinin çok büyük olduğunu kaydetti.

Hastaneler, okullar ile su ve elektrik altyapılarının zarar gördüğünü belirten Guterres, yardıma muhtaç kişilerin tıbbi yardıma ulaşımının engellendiğine dikkat çekti.

Guterres, "İsrail'e bir kez daha uluslararası hukuk uyarınca sorumluluklarını yerine getirme ve itidal çağrısında bulunuyorum. İsrail, orantılı güç kullanmalı ve insan hayatını korumalı." dedi.

Güvenlik harekatlarında hava saldırıları düzenlenmemesi gerektiğini söyleyen Guterres, "İsrail'in güvenlik sorunlarını anlamakla beraber gerginliği tırmandırmanın çözüm olmadığını belirtmek istiyorum. Şiddet radikalleşmeye ve daha fazla kan dökülmesine yol açar." diye belirtti.

Genel Sekreter Guterres, "Sivilleri hedef alan tüm şiddet ve terör eylemlerini kınıyorum." diye kaydetti.

 




Bu haber 620 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI