Bugun...



Peygamber aşıkları: İki duyguyu beraber yaşıyoruz

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından hafta sonu "Cihat Önderi Hazreti Muhammed" teması ile gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan vatandaşlar, iki duyguyu beraber yaşadıklarını dile getirdi.

facebook-paylas
Tarih: 02-05-2024 00:30

Peygamber aşıkları: İki duyguyu beraber yaşıyoruz


    

 

Geçtiğimiz pazar günü Diyarbakır’da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti.


7’den 70’e herkesin katıldığı programda duygularını İLKHA mikrofonuna anlatan Peygamber aşıkları, çok heyecanlı ve Gazze’deki vahşetten dolayı da hüzünlü olduklarını belirtti.

"israil malı almamalıyız"

 

Hiranur Kurt

Gazze’deki vahşetten ölen akranlarından bahsederken duygulanan Hiranur Kurt, "Orada ölen çocuklar var buna çok üzülüyoruz. Bundan dolayı israil malı almamalıyız. Şu an çok sevinçliyim her yıl düzenlenmesi çok güzel. Tüm insanları buraya bekliyoruz." dedi.

"Filistin halkına zulüm yapılıyor, ona karşı çıkamıyoruz"

 

Cahide Serme

Müslümanların birleşemediğini dile getiren Cahide Serme, "Keşke O'nun ümmeti olabilseydik. O'na layık olabilseydik ama olamıyoruz nedense. Müslümanlar olarak birleşemiyoruz. Filistin halkına zulüm yapılıyor, ona karşı çıkamıyoruz. Rabbim bunun vesilesiyle ona layık olmayı nasip eder inşallah hepimize. Rabbim Müslümanlara yardımcı olsun. Filistin'e destek olmayı nasip etsin hepimize. Onlara Rabbim şehitlik nasip ediyor. İnşallah bize de onların mertebesine ulaşmayı nasip eder. " diye konuştu.

"O Müslüman kardeşlerimize de tez günde özgürlüklerine kavuşmayı nasip eylesin Rabbim"

 

Şahide Çaran

Filistin için her gününün ağlamaklı geçtiğini belirten Şahide Çaran, "Çok heyecanlıyız. Yani ne desem şu anda duygularım o kadar çok ki. Çok mutluyum. Kaç yıldır kutlamıyorduk pandemiden dolayı. Bugün bu mutlu günü bize yaşattıkları için de çok teşekkür ediyorum herkese. Filistin için her günümüz ağlamaklı geçiyor. Tez günde bitmesini isterdim. Allah o siyonistleri de kahr-u perişan eylesin. Diyeceğim bir şey yok yani. Allah-u Teala yardımcıları olsun. Bizler de inşallah böyle bir günde sloganla 'onları kahru perişan etsinler' diye bağıracağız, çağıracağız. Rabbim duysun sesimizi, dualarımızı duysun. O Müslüman kardeşlerimize de tez günde özgürlüklerine kavuşmayı nasip eylesin Rabbim." şeklinde konuştu.

"Her zaman gelmek istiyorum"

 

Hüseyin Kırmaç

Her yıl geldiklerini belirten Hüseyin Kırmaç, "Ben çok seviyorum Hazret-i Muhammed'i (Sallallahu Aleyhi Vesellem). Her zaman gelmek istiyorum. Her yıl da geliyoruz. Filistin ve Gazze için de yardımlarınızı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"İnşallah böyle etkinliklerin devamını da bekliyoruz"

 

Cihan Doğan

Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür eden Cihan Doğan, "Peygamber Sevdaları Vakfı'nın bu seneki kutlu doğum etkinliğinin teması 'Cihat Önder'i Hazreti Muhammed'dir. Bu temayı seçmenin sebebi de tabi ki hepimizin bildiği gibi 7 Ekim'den bu yana devam eden Filistin direnişidir. Bu konuda biz Peygamber Sevdaları Vakfı'nı gerçekten takdir ediyoruz. Her cuma hem bölgede hem Türkiye'nin dört bir yanında yaptıkları basın açıklamalarıyla beraber aynı zamanda bu sene de ve 7 aydan beri bitmeyen HAMAS'a ve Filistin direnişine verdikleri destekten dolayı da canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bugün bizim burada olmamızın sebebi de Filistin'deki kardeşlerimize en azından maddi olarak zaten bütün kardeşlerimiz Allah razı olsun ellerinden geleni yapıyorlar yardım vakıflarıyla. En azından burada vücuden de manen de bulunmamız oradaki kardeşlerimize 'biz sizin arkanızdayız, biz sizin yanınızdayız, biz sizin davanızı unutmadık' demektir. O yüzden tekrardan Peygamber Sevdaları Vakfı'na teşekkür ediyoruz. İnşallah böyle etkinliklerin devamında bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Kafirlere karşı gelmemiz lazım"

 

Hüseyin Süphandağ

Birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini ifade eden Hüseyin Süphandağ, "Peygamber Efendimizin mevlidine geldik. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Allah bizi onun şefaatinden mahrum etmesin. Allah-û Teala israil ve Amerika'yı kahr-u perişan etsin. Rabbim bizi dinden imandan etmesin. Kafirlere karşı gelmemiz lazım. Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım." diye belirtti.
 




Bu haber 365 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI