Bugun...



"İnsanlık ancak Peygamber Efendimize uymakla kurtuluşa erer"

Yenikapı'da gerçekleştirilen "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temalı Mevlid-i Nebi programına katılan vatandaşlar, Müslüman olsun ya da olmayan insanlığın ancak Peygamber Efendimize uymakla hem dünyada hem de ahirette kurtuluşa erebileceğini ifade ettiler.

facebook-paylas
Tarih: 07-05-2024 00:01


 

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Yenikapı Mitin Alanı'nda her yaştan binlerce kişinin katılımıyla "Cihad Önderi hazreti Muhammed" temasıyla Mevlid-i Nebi programı coşkuyla gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan ve yaşadıkları duygu dolu anları İLKHA muhabirine anlatan vatandaşlar, zulmün had safhaya ulaştığı günümüz dünyasında insanlığın kurtuluşa ermesi için Peygamber Efendimizin önderliğine ihtiyaç olduğunu dile getirdiler.

"Resulullah bizim için büyük bir önderdir"

Programa katılmak için Mardin'den gelen Necmettin Beğen, "Bugün bambaşka bir gün… Muhammed Aleyhisselam'ın kutlu veladetidir. Bizim için Resulullah'ın getirdiği sünnetlere uymak, O'nun yolunda yürümek, yaşam tarzını kendi benliğimizde yaşamak çok güzel. Resulullah bizim için büyük bir önderdir. İnsanın için Gazze'de yaşananlardan ötürü ne kadar buruk olsa da bugün bu coşkuyu görmek, Resulullah'ı anmak, bu kutlu atmosferi yaşamak bambaşka bir duygudur. Peygamber Efendimizin kardeşliği tesis ettiği gibi bugün burada da o kardeşlik tesis ediliyor." dedi.

"Müslüman olan olmayan herkesin Peygamber Efendimizin önderliğine ihtiyacı var"

Peygamber Efendimizi anmak için ailece geldiklerini söyleyen Maruf İçke, "Burada bu kadar insanı bir arada görmek, bu coşkuyu birlikte yaşamak insana ayrı bir mutluluk veriyor. Umarım Peygamber Efendimizin ruhaniyeti ve O'nun rehberliği insanlarımız arasında hak ettiği kıymeti tekrardan bulur. Çünkü gerçekten günümüz dünyasında haksızlıkların, zulümlerin, manevi çöküntünün had safhaya ulaştığı bu zamanda Müslüman olan olmayan herkesin Peygamber Efendimizin önderliğine ihtiyacı var. Kurtuluş yine O'nun önderliğindedir. Allah bize O'nu rehber ve önder olarak gönderdi. Kıyamete kadar da insanlara önder olacak O'dur. Bize emanet ettiği Kur'an ve sünnete dört elle sarılmalıyız. O'nun hayatının anlatıldığı etkinliklere rağbet göstermeliyiz." diye konuştu.

"İnsanlık Peygamber Efendimizi tanıdıkça huzur bulacak"

Mevlid-i Nebi programının büyük bir heyecan ile kutlandığını aktaran Abdülbari Duman, "Toplum eğer Hazreti Peygamberi tam manasıyla tanırsa tüm insanlık kurtuluşa erer. İnsanlık Peygamber Efendimizi tanıdıkça huzur bulacak hem dünyası hem de ahireti kurtulmuş olacak. Onun için heyecanlıyız. Coşku duruğa çıkmış durumda. Çok güzel bir atmosfer. Gelen herkesten Allah razı olsun. İnşallah buraya gelen bu insanlarla Peygamberimizin izinde yürüyerek Mescid-i Aksa'da namaz kılmak nasip olur." şeklinde konuştu.

Katılımcılardan Abdulgafur Hekimoğlu, "Allah bu tür güzel çalışmaları mübarek kılsın. Ümmetin dirilişine, vahdetine, Müslümanların aralarında sevgiye vesile olsun. Çok güzel bir çalışma… Allah böylesi çalışmaları hem dünya hem ahiret güzelliklerine vesile kılsın." dedi.

Diyarbakır'dan gelen Recep Bozkuş, "Peygamber Efendimizi ne kadar okuyup anlatsak az gelir. O'nun hayatını okuyup yaşantımızda tatbik etmeliyiz. O'nun yolunda anamız, babamız, canımız fedadır." diye konuştu.

Her yıl Muhammed'i sevda için toplandıklarını belirten Muhammed Yusuf İptaş, etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek Allah'tan kendilerine Muhammed'i sevdayı dünyaya ulaştırması duasında bulundu.

Programda olmaktan dolayı gururlu olduğunu aktaran Salih Oktay, her sene Diyarbakır, Batman ve Mardin gibi illerde yapılan mevlid etkinliklerine katılım sağladığını ifade etti.

Katılımcılardan Abdüsselam Savaş, Ahmet Savaş, Yusuf Karaynir ve Mevlüt Öztürk de programın yapılmasından ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 




Bu haber 223 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI