Bugun...



Mehmet Göktaş Hoca: İslam'ın izzetini savunmayan ümmet tehlike altında

Diyarbakır'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş Hoca, "İslam'ın izzetini savunmayan bu ümmet tehlike ile karşı karşıyadır. Allah, bize mecbur değildir. Allah başkalarıyla da dinini temsil ettirir." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 28-04-2024 16:39

Mehmet Göktaş Hoca: İslam'ın izzetini savunmayan ümmet tehlike altında

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Diyarbakır'da "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi.

Etkinlikte Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş Hoca, bir konuşma yaptı.

Göktaş Hoca, "Peygamber, dünyaya gelmeden yüzyıllar önce onun cihad peygamberi olduğunu Allahu Teala dünyaya öyle haber verdi. Ahirzaman peygamberinin kılıçla geleceğini haber verdi. Efendimiz de öyle buyurdu: 'Ben kıyametten önce elinde kılıçla gönderilen peygamberim.' 'Allah, benim korkumu, düşmanlarımın kalbine bir aylık mesafeden salıverdi.' 'Allah, beni öyle bir görevle görevlendirdi ki bana muhalefet edenleri alçaltmak için gönderdi." dedi.

Beni Kureyza Yahudilerinin Medine'de Hazreti Muhammed'e ihanetlerinin ardından, Müslümanlar tarafından kuşatıldığını anlatan Göktaş Hoca, şöyle devam etti:

"Tam 15 gün kuşatıldılar. Çaresiz kaldılar. Ellerinden bir şey gelmedi. Kureyzalıların reisi 'Ey Yahudi cemaati! Şu an da Muhammed ve adamları bizi kuşattı, çaremiz yok, ben size 3 şey teklif ediyorum. Gelin Müslüman olalım, iman edelim. Dikkat edin, bu Allah'ın resulüdür. Hani bizim bir büyüğümüz vardı. Biz bir gün onun yanına oturduk, dedi ki bize, 'Ey Yahudiler ben Şam gibi bir memleketi bırakıp da bu Medine'ye niye geldim biliyor musunuz? Ahir zaman peygamberi buraya gelecek diye geldim. Dikkat edin, size tavsiye ediyorum; ona uyun, tabi olun, iman edin. Eğer ona muhalefet ederseniz, ona muhalefet edenlerin boyunları vurulacak, yeryüzünden sürülecek."

Hazreti Muhammed'in cihad ve kılıç peygamberi olduğunun tüm semavi kitaplarda yazıldığını vurgulayan Göktaş Hoca, Kur'an-ı Kerim'de de "O, Allah'ın elçisi Muhammed'dir. Onunla beraber olanlar da kâfirlere karşı sert, kendi aralarında merhametlidirler." ayetinin bulunduğunu hatırlattı.

"Peygamber Hazreti Muhammed denilince akla cihad gelir, kılıç gelir"

Kur'an-ı Kerim'de "Muhammed" isminin 4 defa geçtiğini ve bu ayetlerin tamamının da cihad, savaş ve kılıçla alakalı olduğunu dikkat çeken Göktaş Hoca, "Peygamber Hazreti Muhammed denilince akla cihad gelir, kılıç gelir, adalet gelir. O öyle bir peygamberdir ki ne zaman bir haksızlık görse mübarek alnındaki damarı kabarırdı. Haksızlığı gidermeden oturmazdı. Onun ümmeti de cihat ümmetiydi. Bu ümmet hata edebilir, cihattan vazgeçebilir ama onların yerine Allah başkalarını gönderir. Müslümanlar cihadı bıraktığı zaman Allah başkalarını getirir. Ayette, 'Eğer topyekün seferber olmazsanız, Allah sizi acı bir azaba uğratır ve sizin yerinize başka bir topluluk getirir de siz savaşa çıkmamakla onun dinine zerrece zarar veremezsiniz. Çünkü Allah her şeye kadirdir.' buyruluyor." diye konuştu.

"Allah, sanki temsiliyetimizi bu İslam coğrafyasından alıyor"

Göktaş Hoca, şöyle devam etti:

"Allah, Müslümanları bu şekilde tehdit ediyor. Bugün bu ümmet böyle bir tehlike ile karşı karşıya değil mi? İslam'ın izzetini savunmayan bu ümmet böyle bir tehlike ile karşı karşıya değil mi? Allah, bize mecbur değildir. Allah başkalarıyla da dinini temsil ettirir. Bu gün bu tehlikeyi görmüyor musunuz?

Allah, sanki temsiliyetimizi bu İslam coğrafyasından alıyor sanki. Mekke ve Medine'de yüzbinlerce Müslüman ibadet ediyor ama Gazze'ye, HAMAS'a dua edilmiyor. Kahrolsun İsrail denilmiyor. Ama bunun yanında ABD'de, Batı'da, Avrupa'da bir şeyler oluyor, ayağa kalkıyorlar.

Bu camia Peygamber sevdalısıdır. Bir bedel ödemiştir. Ama bu bedeli ödemeye devam etmelidir. Çünkü İslam'ın temsiliyeti tehlikeli bir durumda, biz bunu bu topraklardan salmamalıyız."

Program, Şeyh Muhammed Hasan Ed-Dedo Eş-Şankiti'nin yaptığı dua ile son buldu.




Bu haber 592 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI