Bugun...



Maya firmalarına para cezası verildi

Rekabet Kurumu, yaş maya üretiminde veya dağıtımında faaliyet gösteren teşebbüsler hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı.

facebook-paylas
Tarih: 26-08-2023 00:20

Maya firmalarına para cezası verildi

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre yaş maya üretiminde veya dağıtımında faaliyet gösteren teşebbüslerin aralarında anlaşarak fiyat belirlemek ve müşteri paylaşmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla 25.11.2021 tarihli ve 21-57/795-M sayılı, 22.09.2022 tarihli ve 22-43/627-M sayılı Rekabet Kurulu kararlarınca yürütülen soruşturma tamamlandı.

Hakkında soruşturma açılmış olan Lesaffre Turquie Mayacılık Üretim ve Ticaret AŞ bakımından soruşturma Rekabet Kurulunun 10.11.2022 tarihli ve 22-51/769-316 sayılı kararıyla uzlaşma ile sonlandırıldı. Anılan kararda, yaş ekmek mayası dağıtımında faaliyet gösteren teşebbüslerin aralarında anlaşarak fiyat belirlediklerine, müşteri paylaştıklarına ve Lesaffre Turquie Mayacılık Üretim ve Ticaret AŞ’nin de söz konusu eylemleri kolaylaştırıcı rol üstlendiğine, bu nedenle Lesaffre Turquie Mayacılık Üretim ve Ticaret AŞ’nin 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiğine, dolayısıyla adı geçen teşebbüse 73,8 milyon TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Haklarında soruşturma süreci yürütülen; mauri Maya San. AŞ’nin yaş maya dağıtımında faaliyet gösteren teşebbüsler arasındaki fiyat belirleme ve/veya müşteri/bölge paylaşımı konusundaki anlaşmaların uygulanmasını, koordinasyonunu, devamlılığını ve kontrolünü sağlamak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiğine, dolayısıyla adı geçen teşebbüse idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Öte yandan soruşturma tarafı diğer yaş maya üreticisi Pak Gıda Üretim ve Pazarlama AŞ tarafından 4054 sayılı Kanun’un ihlal edildiğine yönelik bulguya ulaşılamadığından, ilgili teşebbüs hakkında idari para cezası uygulanmasına yer olmadığına karar verildi.

Mauri Maya San. AŞ’nin alt pazarda faaliyet gösteren teşebbüslerin yeniden satış fiyatlarını belirlemek suretiyle de 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiğine, dolayısıyla adı geçen teşebbüse idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Yaş maya dağıtımında faaliyet gösteren soruşturma tarafı 14 şirkete de fiyat tespiti, müşteri/bölge paylaşımı ve/veya arz miktarının kısıtlanması suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiğine, dolayısıyla söz konusu teşebbüslere idari para cezası uygulanmasına karar verildi.




Bu haber 426 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI