Bugun...



Bakan Şimşek: Enflasyonist yeni vergi olmayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV oranını artırmayacaklarını, enflasyonist yeni vergi olmayacağını, kurumlar vergisi ile gelir vergisini de artırmayacaklarını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 17-03-2024 12:56

Bakan Şimşek: Enflasyonist yeni vergi olmayacak

 

 

Bakan Şimşek, katıldığı bir TV programında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Geçen sene deprem nedeniyle bütçede çok büyük bir açık ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Şimşek, "Bu açığı piyasalardan borçlanmaya kalksak reel sektörü dışlayacaktık. Reel sektöre alan azalacaktı. Biz o nedenle açığı azaltma yoluna gittik. Yani milli dayanışma perspektifi ile depremin bütçe üzerindeki etkileri sınırlayacak çerçevede vergi artışlarına gittik. KDV, ÖTV artışı gibi bunlar doğrudan doğruya enflasyonist. 2024’te bu olmayacak. Tek seferlik etkileri çıkarttığınız zaman 2024’te zaten enflasyon düşecek." dedi.

Yeni vergilerin olup olmayacağın ilişkin Şimşek, şunları söyledi:

"Enflasyonist yeni vergi olmayacak. OVP’de demişiz ki istisnaları gözden geçireceğiz. İndirimli KDV oranlarını gözden geçireceğiz, muafiyetleri gözden geçireceğiz demişiz. OVP’de biz çok net bir şekilde vergi konusunda perspektif çizmişiz. Biz katma değer vergisi genel oranını artırmayacağız, yüzde 20 bizim için üst limit çok net. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Bu ülkenin rekabet gücüne de ihtiyacı var. Gelir vergisini artırmayacağız dedik. Ama istisnaları, muafiyetleri indirimli oranları gözden geçireceğiz. Hangi alanda, verimli mi? Vergiden kaçınma yolları buna hizmet ediyor mu?"

Kamuda ciddi bir şekilde harcamaları kontrol altına alacaklarını ifade eden Şimşek, harcamaları kısıp bu şekilde enflasyonu aşağı çekeceklerini söyledi.

Şimşek, "Sadece para politikası ile sadece maliye politikası ile kalıcı düşük enflasyonu sağlayamazsınız. Yapısal reform yapmanız lazım. Bizim çok kapsamlı yapısal reform gündemimiz var. Ciddi bir şekilde takvime bağlanmış eylem planımız var. Program nerede diyenler bir zahmet okusunlar." diye ekledi.




Bu haber 264 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI