Bugun...



Karadaği: Peygamber Efendimiz bütün faaliyetlerinde Müslümanların önderiydi!

Dünya Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin El-Karadaği, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in cihatlarda, ümmetin oluşumunda, eğitimde ve şüpheleri ortadan kaldırmada bir lider olduğunu söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 30-04-2024 17:15

Karadaği: Peygamber Efendimiz bütün faaliyetlerinde Müslümanların önderiydi!

 

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Diyarbakır'da "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi.

Etkinliğe, Dünya Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin El-Karadaği, Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, alimler, kanaat önderleri ve STK temsilcileri katıldı.

Dünya Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin El-Karadaği,  "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" hakkında değerlendirmelerde bulundu.  

Peygamber Efendimizin ibadette, ahlakta ve değerlerin zirvesinde bir lider olduğunu altını çizen Dünya Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin El-Karadaği, "Bütün faaliyetlerinde Müslümanların önderiydi, savaşlarda, cihatlarda önderdi ve aynı zamanda ümmetin oluşumunda, eğitimde, şüpheleri ortadan kaldırmada liderdi. Bir elçi olarak her şeyden önce ibadet, dua ve Allah'a dayanması, hazırlık ve her şeyi planlamasıyla büyük bir başarı elde etti. Bu yüzden Bedir'de başarılı oldu. Bin kişinin önünde 300 kişinin lideriydi. Hatta yanlarında bir at bile yoktu! Allah'a dua, ibadet ve dayanarak, hazırlığını yaptığı için Allah ona zafer verdi. Örneğin Bedir Savaşı'nda Peygamber Efendimiz geldi ve çadırı güneşten yararlanan bir yere koydu. Böylece güneş kafirlerin gözlerine çarpıyor, kafirler onları net bir şekilde göremiyorlar. Çadırını ve ordusunu sudan faydalanan yerde tasarlayıp kamp yaptı ve Kureyş sudan mahrumdu. Allah'a dua ve yalvarışla hatta hırkası omuzlarından düşene kadar dua etti ve böylece Allah onlara zafer nasip etti." şeklinde konuştu.

Karadaği, "Uhud Gazvesinde Resulullah, İslam dairesinin dışındaki ilim ve fikirleri aldı. Hendek fikri farsların kullandığı bir taktikti. Selman-ı Farisi tarafından Resulullah nakledildi ve Kureyş ordularının, yahudilerin ve bütün tarafların bu hendeği yakamaması için başarılı oldular ve geçilemez bir engel yaptılar. Mekke'nin fethinde de Peygamberimiz Allah'a ibadette ve insanlığı inşa etmede bir önder ve örnek olduğu gibi cihad önderliğinde de başarılı bir lider olmuş, büyük bir ümmet inşa etmiş, Arapları cahiliyeden Rabbaniye ye geçirmiş, onları âlemlerin Rabbinin ümmeti yapmış ve bu 'En hayırlı ümmet' sıfatına nail olmuştur." ifadelerini kullandı.




Bu haber 307 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI