Bugun...



Şevket Beysanoğlu’nun Eserleri Dicle Üniversitesi Tarafından Basıldı

Diyarbakır tarihi, kültürü ve folkloru ile ilgili önemli çalışmaları bulunan ve “İkinci Ali Emirî” olarak zikredilen Şevket Beysanoğlu’nun bazı eserleri, vefatından önce eserlerini bağışladığı Dicle Üniversitesi tarafından tekrar basıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 10-05-2024 15:50:52 Tarih: 10-05-2024 11:33

Şevket Beysanoğlu’nun Eserleri Dicle Üniversitesi Tarafından Basıldı

 

Taşkın ÇULCU

Cumhuriyetin 100. Yılı ve Dicle Üniversitesi’nin 50. Yılı Etkinlikleri kapsamında Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç’un öncülüğünde başlatılan çalışmalar meyvesini vermeye devam ediyor.  Son olarak şehrin yetiştirdiği önemli araştırmacılardan Şevket Beysanoğlu’nun Diyarbakır üzerine yazdığı dört kitabı Dicle Üniversitesi Yayınevi tarafından basıldı.

Proje yürütücülüğünü Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız’ın, basım editörlüğünü ise Doç. Dr. Muhammed Felat Aktan’ın üstlendiği ve birçok akademisyenin katkı sağladığı Şevket Beysanoğlu Kitaplığı’nda Diyarbakır Folklorunda Gelenekler-Görenekler-Adet ve İnanmalar, Diyarbakır Folklorunda Halk Hekimliği, Diyarbakır Ağzı ve Diyarbakır’da Derlenmiş Halk Masalları adlı eserlerinin yeni basımı gerçekleşti. Adı geçen eserlerin yayımlanma tarihinin üzerinden çok uzun yıllar geçmesi (yaklaşık 30-80 sene arası) bu değerli yapıtların yeniden ele alınmasını ve bazı düzenlemelerle okuyucuların dikkatlerine yeniden sunulmasını bir ihtiyaç haline getirmişti.

 




Bu haber 1527 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI