Bugun...



Aşırı sıcaklar kan bağışlarını da etkiledi

Aşırı hava sıcaklıklarının artışı ve kan bağışının yetersizliği nedeniyle birçok ameliyat ve tedavinin ertelenmesi, hastaların mağduriyetine yol açıyor. Bu nedenle Kızılay Kan Bağış Tırı, Bingöl’de kan bağışı alacak

facebook-paylas
Tarih: 11-08-2023 20:27

Aşırı sıcaklar kan bağışlarını da etkiledi

Kızılay, bölgedeki kan stoku seviyesini yükseltmek, hastalara umut olmak için Bingöl’de 31 Ağustos 2023 tarihine kadar kan bağışı alacak.

Diyarbakır’a bağlı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi’nden Bingöl’e gelen ‘Kan Bağışı Tırı’ Genç Caddesi Türk Telekom İl Müdürlüğü’nün önünde 11-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında 10:30-20:00 saatleri arasında destekçilerinden kan bağışı alacak.

Türk Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi Koordinatörü Mehmet Mücde, ‘Haydi Kan Dostum’ sloganıyla kan bağışlarının kabul edileceğini bildirdi.

“Aşırı sıcaklar mağduriyetler oluşturuyor”

Aşırı hava sıcaklıklarının artışı ve kan bağışının yetersizliği nedeniyle birçok ameliyat ve tedavinin ertelenmesi, hastaların mağduriyetine yol açtığını belirten Türk Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi Koordinatörü Mehmet Mücde, “Ülke kan stoklarının ulusal güvenliği tehdit eder hale gelmesi ve ihtiyaca cevap veremez durumunda olmasından kaynaklı, birçok ameliyat ve tedavinin ertelenmesi sonucu, vatandaşlarımız kan ihtiyacını sosyal medya aracılığıyla veya hastane kapılarında vatandaşlardan kan bağışı için yardım talebinde bulunmak zorunda kalınıyor. Bu yöntemle tedavi ve ameliyatlar gerçekleştirilmeye çalışılmakta. Tüm vatandaşlarımızı yeniden vefa borcunu,  insani ve vicdani sorumluluğunu her zamanki gibi göstermek adına 11-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında 10:30-20:00 saatleri arasında, Bingöl İl Türk Telekom Müdürlüğü önünde, 10.00-18.30 saatleri arasında kan bağışına davet ediyoruz. Hayat kurtarma adına üç kişiye umut, üç kişiye can olmak, doğaya bir fidan armağan etmek için kan bağış mobil aracımıza bekliyor olacağız. Gösterilen hassasiyetten dolayı yardımsever Bingöl halkımıza çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.




Bu haber 417 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Genel Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI