Bugun...



Bakan Tekin: Öğretmen atamaları pazartesi açıklanabilir

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur." ifadelerini kullandı.

facebook-paylas
Tarih: 04-05-2024 20:50

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları pazartesi açıklanabilir


    

 

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, her ayın ilk cumartesi günü farklı illerde düzenlenen Öğretmenler Odası Buluşmaları kapsamında bu kez Diyarbakır'daki öğretmenlerle tarihi İçkale Açık Hava Müzesi'nde bir araya geldi.

10'uncusu gerçekleştirilen Öğretmenler Odası Buluşmaları'nda konuşan Bakan Tekin, yeni müfredatta ders sürelerine etkinin söz konusu olmadığını söyledi.

Bakan Tekin, beklenen öğretmen atamalarına ilişkin, "Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur."  ifadelerini kullandı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'na değinen Tekin, Türkiye'de öğretmenlerin nitelikleri ve seçiminden, hizmet içi eğitimine kadar birçok konuyu kapsayan yeni bir düzenleme yaptıklarını belirterek, "Kanun; öğretmenlerin ve yöneticilerin hak, ödev ve sorumlulukları, öğretmenlik mesleğinde kariyer, eğitim çalışanlarının şiddetten korunması, öğretmenlerin hizmet içi eğitimi gibi konuları kapsayacak." 




Bu haber 389 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI