Bugun...



Bingöl'de Gazze için yardım kermesi

Siyonist işgal rejiminin soykırımı ve katliamları nedeniyle büyük bir zulüm altında olan Gazze halkına yardım amaçlı, kapsamlı bir yardım düzenleniyor.

facebook-paylas
Tarih: 04-11-2023 00:25

Bingöl'de Gazze için yardım kermesi

Yetimler Vakfı ve Türkiye Gençlik Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Gazze için yardım kermesine, Bingöl halkı yoğun katılım gösterdi.

Yenişehir Mahallesi Genç Caddesi Büyük Bingöl Oteli altında açılan kermeste, yiyecek-içecek, hediyelik eşya; Mescid-i Aksa, Filistin, Kudüs davasının simgeleri, atkı, Filistin Bayrağı ve başörtüsü gibi objeler satılarak kermese gelir sağlanıyor.

Türkiye Gençlik Vakfı Bingöl İl Temsilcisi İsmail Bukan, yaptığı açıklamada, "Kermesin amacı bir Müslüman olarak her şeyden önce ve bir insan olarak Gazze halkının yanında olduğumuzu göstermek. Kermes, elhamdülillah kermese halkımızın teveccühü çok fazla, çok kalabalık, çok fazla yoğunluk var. Hatta belli bir kitle gelip geri dönüp tekrar geliyor. Gelip hiçbir şey almadan bağışta bulunanlar da var. Farklı bir amaçla para biriktirip gelip yirmi beş bin lira bir defa da veren bir ablamız gerçekten beni çok duygulandırdı. Bu da halkımızın Gazze için ne kadar kalbinin yandığı, ne kadar Hamasın Gazze'nin yanında olduğunu insani ve İslami olarak bir kez daha bize gösterdi. Kermesin amacı bir Müslüman olarak her şeyden önce ve bir insan olarak Gazze halkının yanında olduğumuzu göstermek, onların bir nebze de olsun yaralarına merhem olmak, Yetimler Vakfı'nın Gazze'de bulunan aş evi aracılığıyla burada toplamış olduğumuz yardımları Gazze halkına ulaştırabilmek." dedi.

İbrahim Barman ise "Hükümetlerin ve devletlerin yapacağı şeyler olduğu gibi bir de bizim yapmamız gereken şeyler vardır. Allah-u Teâla, Kuran-ı Kerim'de şöyle buyuruyor: “Malınızla ve sonra canınızla cihad ediniz.” Bugün biz canımızla oraya yetişemiyoruz. Ve müfessirler, malın candan önce zikredilmesini şöyle açıklıyor; bir insan eğer malını vermiyorsa canını da veremez. Allah sizden de razı olsun. Yetimler Vakfı burada bir kermes açmıştır. Bingöl halkımızın güzel bir teveccühü var, maşallah. Allah hepsinden razı olsun gelenlerden. Hükümetlerin ve devletlerin yapacağı şeyler olduğu gibi bir de bizim yapmamız gereken şeyler vardır. Biz şimdi gidip orada savaşamıyoruz. Ama burada bir yardım yapabiliyoruz. Elhamdülillah güzel bir teveccüh var. Bir vatandaş iki ton elma göndermiş buraya. Sadece satmak için göndermiş. Biz de vesile olduk getirdik. Allah hepsinden razı olsun, hepsinin hayrını kabul etsin. Bu kermesleri devam ettirelim. Bu böyle bitmesin, devam etsin inşallah. İlerisi için de devam edelim. Sonuna kadar devam edelim. Kudüs özgür olana kadar devam edelim." ifadelerine yer verdi.

Peygamber Sevdaları Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Şefik Börü, "Yöneticilerimiz elinden geleni yapmadığı için mazlum mustazaflara bir nebze olsun gıda ve nakdi yardımda bulunmak için insanlarımız kendi imkânlarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Ben Bingöl Peygamber Sevdaları Dernek Başkanı ve Peygamber Sevdaları Vakfı'nın Bingöl Temsilcisiyim. Allah razı olsun, kermes düzenlemişler Yetim Eli Vakfı. Biz de geldik, bir katkı sunmaya çalıştık. Rabbim onların da hayrını kabul etsin inşallah. Şu an İslam Ümmetinin elinden birçok şey geliyor. Fakat liderlerimiz yöneticilerimiz elinden geleni yapmadığı için mazlum mustazaflara bir nebze olsun gıda ve nakdi yardımda bulunmak için insanlarımız kendi imkânlarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Kimisi evinde yemek, pasta buna benzer bazı gıda maddeleriyle oluşturdukları kermeste belli bir nakit parayla onlara yardım etme çabasına girmişler. Biz de Peygamber Sevdalıları olarak ziyaret ettik kermesi. Gerçekten çok yoğun bir teveccüh var. Rabbim onlardan razı olsun. Kermesin yani birçok katkısı olacaktır inşallah Müslüman kardeşlerimize. Özellikle Filistin'deki Müslüman kardeşlerimize, yaralılara, hastalara. Gerek gıda yardımında, gerekse hastanenin teçhizat ilgili gıda yardımında veyahut buna benzer her şeyde inşallah kendilerine ulaşacaktır Allah'ın izniyle. Gazze için Peygamber sevdalarının bugün yapmış olduğu bir açıklama var Kardeş dernek İHH yapmış olduğu İncirlik üstüne gitme ve oradaki programa destek açıklaması yapıldı. İnşallah cumartesi günü pazara kadar Peygamber sevdaları olarak onlara desteğimizi sunacağız. Ondan sonrası için süreç nasıl işler bilmiyoruz. Sürece göre inşallah kararlar alacağız." şeklinde duygularını belirtti.

Muzaffer Esirden ise, şu açıklamalarda bulundu: "Ben Muzaffer Esirden, İzmirliyim. Bingöl Üniversitesinde, Ormancılık Fakültesinde okuyorum. TÜGVA Erkek Öğrenci Yurdunda kalıyorum. İki gündür biz buradayız. Türkiye Gençlik Vakfı ile Yetimler Vakfı'nın yapmış olduğu, Gazzeli Müslüman kardeşlerimiz için yapmış olduğu kermese, katılım oldukça yoğun. İki gündür biz buradayız. Allah halkımızdan yardımcı olsun. Amaç, Gazzeli Müslüman kardeşlerimiz için. Maddi ve manevi olarak da yardımcı oluyoruz. Dualarımızı esirgemiyoruz. Teşekkür ederim.




Bu haber 371 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI