Bugun...



Buğday pazarı esnafı bu seneki mahsulden memnun

Şanlıurfa İmam Keskin Buğday Pazarı esnafı, bu yıl kuraklık yaşanmadığı için verimden memnun kaldıklarını belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 11-06-2023 11:28

Buğday pazarı esnafı bu seneki mahsulden memnun

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden olan Şanlıurfa'da hasatların başlamasının ardından buğday pazarında ve zahireciler borsasından yoğunluk yaşanıyor.

Geçen yıl yaşanan kuraklıktan dolayı olumsuz etkilenen İmam Keskin Buğday Pazarı esnafı, hububat sezonun açılmasıyla birlikte işlerinin iyi olduğunu söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisinin ürünü buğday pazarından değil çiftçilerden alması gerektiğini ifade eden esnaf, fiyatların dengelenmesi gerektiğini vurguladı.

"Verim güzel ama fiyat düşüktür"

Mustafa Aktunç

Kuraklık yaşanmadığı için mahsullerin bu sene iyi olduğunu ifade eden Mustafa Aktunç, "Şu an arpa mahsulü iyi geldi. Geçen sene kuraklıktı, bu sene güzeldi. Buğday biçimleri de başladı. Verim güzel ama fiyat düşüktür. Devlet 7 artı 500 lira prim verdi ama bugün piyasada 6 lira bazındadır. Devletin açıkladığı 7, piyasada 6 lira bandındadır. Arpa buğday hasadı çok iyidir. Arpa hasadı bitti bitecek, buğdaya yeni başladık. Buğdayın fiyatı şu an yumuşak ekmeklik buğday 7 bin 500 bandında, sert 8 bin 500-8 bin 600 bandındadır. Bu sene kurak geçmediği için pamuk öncesi ekilen arpalar geldi. Kuraklık olmadığı için mahsuller iyi geldi." dedi.

"Çiftçilerden alım olursa fiyatlar yükselir"

Ali Boycu

Arpa ve buğday fiyatlarının belirli bir seviyede kalması gerektiğini belirten Ali Boycu, "Arpa fiyatları iyidir. Toprak Mahsulleri Ofisi alım yaparsa fiyatlar daha iyi olacak. TMO alım yapmazsa fiyatta büyük düşüş yaşanır. TMO ürünü bizden değil çiftçilerden alsın çünkü çiftçiler çok zarar ediyor. Çiftçilerden alım olursa fiyatlar yükselir. Fiyatların dengelenmesi bizim için daha iyidir. Bir yükseliş, bir iniş iyi değil. Fiyatın belirli bir seviyede kalması hem bizim hem de çiftçiler için iyidir." diye konuştu.

"Piyasa çok güzel gidiyor"

İsmail Demir

İsmail Demir ise mahsullerin iyi olduğunu söyleyerek "Bu seneki mahsullerimiz güzel gelmiştir. Fiyatlar da normaldir, iyidir. Mahsuller güzel geliyor. Piyasa çok güzel gidiyor." ifadelerini kullandı.




Bu haber 489 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI