Bugun...



Bursa'da karpuz hasadı başladı

Güney Marmara'nın önemli karpuz üretim merkezlerinden olan Bursa'nın Karacabey ilçesinde karpuz hasadı sezonu başladı.

facebook-paylas
Tarih: 12-07-2023 18:46

Bursa'da karpuz hasadı başladı

Ovasının bereketli topraklarında 90 bin ton karpuz üretimi ile Karacabey ilçesi, Bursa'nın yaklaşık yüzde 50 ihtiyacının karşılıyor.

Karpuz hasadı, Karacabey İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce organize edilen program ile Dağkadı Mahallesinde başladı.

Hasada katılan Karacabey Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Karacabey ilçesinin verimli topraklarında yetişen karpuzların yeni hasat döneminin üreticillere ve ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

Hasat etkinliğine katılan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, "Dünyada en çok yetiştirilen ikinci meyvenin karpuz olduğunu ve dünya üretiminin yüzde 4'ünü karşılayarak ikinci sırada Türkiye'nin yer aldığını söyledi.

''Karpuz, Türkiye'de domatesten sonra en çok yetiştirilen ikinci sebzedir"

İl Müdürü Aygül  ''Karpuz, Türkiye'de domatesten sonra en çok yetiştirilen ikinci sebzedir. Türkiye'de Mayıs-Eylül ayları arasında yapılan karpuz üretimi pek çok bölgede yapılmasına karşı, yoğun olarak Akdeniz bölgesinde açıkta ya da alçak tünellerde yapılmaktadır. Ülkemiz toplam üretiminin yüzde 23'ü örtü altı (alçak tünellerde) gerçekleşmektedir. Ülkemizde geçtiğimiz yıl 3 milyon 394 bin 783 ton karpuz üretimi gerçekleşmiş olup ilimiz 189 bin 460 ton üretimle bunun yüzde 5,6'sını karşılamaktadır. Bu değerle karpuz üreten iller arasında 4. sırada bulunmaktayız. Bu üretim sezonunda verime bağlı olarak üretim miktarında artış beklenmektedir.

Karpuz üretimin ilçeler arasında dağılımına bakıldığında Karacabey ilçemiz 90 bin ton üretimi ile ilimizin yaklaşık yüzde 50 üretimini tek başına karşılamaktadır.'' diye konuştu.

Karpuz hasat programına Karacabey Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ve Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül ile birlikte Bursa İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan, Karacabey İlçe Tarım ve Orman Müdürü Davut Aytek, ilçe protokolü ve üreticiler katıldı.

 




Bu haber 498 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI