Bugun...



ÇINAR’DA BAHARA HAZIRLIK VE HİJYEN DENETİMİ

Çınar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından bahar mevsimi için hazırlıklara başlandı. Belediye Zabıta Birimi de...

facebook-paylas
Tarih: 22-02-2018 16:48

ÇINAR’DA BAHARA HAZIRLIK VE HİJYEN DENETİMİ

Çınar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından bahar mevsimi için hazırlıklara başlandı. Belediye Zabıta Birimi de denetimlerini sıklaştırdı. Salih YEŞİL DİYARBAKIR - Çınar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından bahar mevsimi için hazırlıklara başlandı. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı çalışma ekipleri tarafından Nûjîyan Parkı’nda bulunan Nilüfer Göleti, Çanaklı Gölet’in tabanı yosunlardan temizlenirken, parkta bulunan peyzaj bitkileri ve güllerin budaması da yapıldı. Çalışmaların bahara kadar devam edeceği bilgisini paylaşan Temizlik işleri Müdürü Veysel Elmalı, park içinde bulunan tüm havuzların tek tek temizleneceğini belirtti. Kanîya Jêr (Aşağı Çeşme) Havuzu’nun da doldurulduğunu belirten Elmalı, çalışmaların bahara kadar devam edeceğini söyledi. Doğal çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Elmalı, ilçe halkından çevreyi kirletmemeleri için duyarlılık beklediklerini söyledi. ZABITALAR DENETİMLERİNİ ARTTIRDIR Öte yandan Çınar Belediyesi Zabıta Birimi de denetimlerini sıklaştırdı. Belediyeye bağlı zabıta ekipleri, sabahın erken saatlerinde ilçedeki lokanta, fırın ve marketlerde hijyen kontrolü yaptı. Zabıta ekipleri işyerlerinde yaptıkları denetim sırasında hijyen koşullarına ilişkin bilgilendirmelerde bulunarak, özellikle fırın ve lokantalarda çalışma sırasında çalışanların eldiven, önlük kullanmalarının daha sağlıklı olacağını ifade etti. Fırın ve lokantalarda ortam temizliğine dikkat edilirken, marketlerde ise gıdaların son kullanma tarihleri kontrol edildi. Denetim sırasında gerekli uyarıları yapan zabıta ekipleri, denetlenen işyerlerinin kurallara uygun çalışma koşullarına sahip olduğunu belirtti. Çınar Belediyesi Zabıta Birimi, ilçede 3 ayda bir rutin kontrollerde bulunarak, gerekli denetim ve uyarılarda bulunuyor.

DİYARBAKIR'DA KİLİT PARKE TAŞI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

FOTOLU DİYARBAKIR (İLKHA) - Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde kilit parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor. Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan kilit parke taşı döşeme ve bakım-onarım çalışmaları, ilçeye bağlı mahallelerde devam ediyor. Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalar, Fabrika Mahallesi'ndeki 784 sokak, 787 sokak ve İstiklal İlköğretim Okulu yolunda hızlı bir şekilde sürdürülüyor. Ekipler, kaldırım çalışmalarına da devam ediyorlar.

ÖĞRENCİLER HARÇLIKLARINI

ARAKAN İÇİN BİRİKTİRDİ

BATMAN (İLKHA) - Batman merkeze bağlı Recepler köyünde öğrenciler, harçlıklarını ihtiyaç sahibi Arakanlılar için biriktirdiler. Batman merkeze bağlı Recepler (Receba) köyünde okuyan öğrenciler, harçlıklarını biriktirip, Kızılay aracılığıyla Arakan'a yardımda bulundular. Kızılay'ın yaptığı çalışmaları yerinde görmek, incelemek ve çalışmalar hakkında bilgi almak üzere Batman'da bulunan Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Tezdiğ, bu davranışlarından ötürü öğrencileri tebrik etti. Öğrencilerin, toplumun bütün kesimine örnek davranışta bulunduğunu belirten Tezdiğ, "Çocuklarımızın yürekleri arıdır, saftır, temizdir. Onların yaşamında kötülük yoktur. İşte, bu minik yürekler her ne kadar küçük gibi gözükse de bizim açımızdan çok çok büyük bir adım atmışlardır. Onlar, ailelerinin kendilerine verdiği harçlıkları yememiş, içmemiş ve yardıma ihtiyaç duyan insanlara yardım olarak ulaştırılması için Kızılay'a teslim etmişlerdir. Bugün bizler de onları onurlandırmak için buradayız. Öncelikle böyle bireylerin yetiştirilmesinde büyük katkıları olan ailelerine, okul idareci ve öğretmenlerine ve kendilerine teşekkür ediyorum." dedi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Tezdiğ, bu davranışlarından ötürü kendilerine teşekkür belgesi verdi.



Bu haber 171 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI