Bugun...



İçişleri Bakanı: Atatürk ve Erdoğan'a Hakaret Eden Kişi Gözaltına Alındı

Diyarbakır Sur'daki Mazbata Töreninde Olay Yaşandı

facebook-paylas
Güncelleme: 21-04-2024 09:55:38 Tarih: 21-04-2024 09:44

İçişleri Bakanı: Atatürk ve Erdoğan'a Hakaret Eden Kişi Gözaltına Alındı

 

 

Yasin GÜLER - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenen bir mazbata töreninde yaşanan olayı değerlendirdi. Törende, DEM Partili bir kişi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik aşağılayıcı ve hakaret içeren sözler sarf edildi. Bakan Yerlikaya, bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu belirterek, hukukun gereğinin yapılacağını vurguladı.

Söz konusu kişi gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, Türkiye'nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik yapılan her türlü hakareti kınadı ve bu tür eylemlerin yasal yaptırımlarının uygulanacağını belirtti.

Diyarbakır Sur'daki mazbata töreninde yaşanan bu olay, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Toplumun farklı kesimlerinden gelen tepkiler, ülkenin temel değerlerine saygı duyulması gerektiği yönündeydi. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması ve toplumsal barışın korunması adına güvenlik güçleri ve ilgili kurumlar üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını belirtti.




Bu haber 631 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Asayiş Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI