Bugun...



DBB Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda yerini aldı.

facebook-paylas
Tarih: 17-11-2021 18:41

DBB Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda

Rize’nin onur konuğu olduğu Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı, dengbej divanı, halkoyunları, tulum, kemençe ve yöresel şarkılar eşliğinde kapılarını ziyaretçilere açtı.

Büyükşehir Belediyesi’nin, yoğun ilgi gören standında ziyaretçilere Diyarbakır’ın tarihi ve kültürünü tanıtan materyaller hediye ediliyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KADIN KURSİYERLERE STANT AÇTI

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Kadın Yaşam Merkezlerinde açtığı kurslardan faydalanarak el emeği ürünleri üreten kadınlara fuarda stant açtı.  Stantta gözleme satan kadınlardan Şirin Çiçek, Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı kurstan faydalanarak el emeği ürünleri yapımında kendini geliştirdiğini söyledi. Fuarda kendilerine tahsis edilen stantta ürünlerini satarak kazanç elde ettiklerini belirten Çiçek, kursa katılmanın karşılığını aldığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.  Kadın Yaşam Merkezlerindeki kurslara katılan Meliha Erdem ise kurslar sayesinde meslek edindiğini dile getirdi. Erdem, kurslardan önce çalışmadığını, aldığı eğitimle artık ürünlerini satarak ev ekonomisine katkıda bulunduğunu vurguladı.

DİYARBAKIR KÜLTÜRÜNÜ TANIMAK İÇİN FUARA KATILDI

Fuara Rize’den atmaca ile katılan Avcılar Derneği Başkanı Hüseyin Dursunoğlu, Diyarbakır kültürünü tanımaya ve Rize’nin kültürünü tanıtmak amacıyla fuara katıldığını dile getirdi. Rize’de atmacalarının önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Dursunoğlu, atalarının atmacaları kullanarak avlandıklarını ve yemek ihtiyaçlarını karşıladığını anlattı.  Dursunoğlu, atmaca ile fuara katılarak renk katmak istediklerini aktardı. Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu’ndan Elif Bayındır ise Diyarbakır’a ilk defa geldiğini ve çok güzel ağırlandığını ifade etti.  Fuarda farklı kültürleri tanıma fırsatı bulduğunu belirten Bayındır, fuarın Türkiye’nin kültürel mirasının tanıtımına katkı sunduğunu aktardı.




Bu haber 416 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI