Bugun...



Dem Partisi Arefe Gününde Zehir Etti

Bayram Öncesi İşten Çıkarmalar Tepki Topladı

facebook-paylas
Güncelleme: 15-06-2024 14:54:15 Tarih: 15-06-2024 14:51

Dem Partisi Arefe Gününde Zehir Etti

 

 

Dem Partisi, işçi kıyımına hız kesmeden devam ediyor. Son gelen bilgilere göre, Diyarbakır Sur Belediyesi'nden 17 kişinin işine son verildiği öğrenildi. Bayram öncesi gerçekleşen bu toplu işten çıkarmalar, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve geniş bir kesim tarafından tepkiyle karşılandı. Halk arasında bayram sevincini kursaklarında bırakan bu durum, hükümetin acilen harekete geçmesi gerektiği yönünde çağrılara yol açtı.

İsmini vermek istemeyen bir çalışan, duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Bayram sevincini dahi kursağımızda bıraktılar. İşe mi gelmedik, iş mi yapmadık, ne istiyorlar bizden? Çocuklarımızın eline bir iki kuruş koyabiliyorduk, onu da elimizden aldılar. Madem bu kadar ceza verme yanlısılar, gerçekten işe gelmeyen ve iddia ettikleri harcamaları yapan kişilerden hesap sorsunlar. Herkesin gücü fakir fukaraya yetiyor."

Bu işten çıkarmaların özellikle bayram öncesinde yapılması, insanların bayram coşkusunu yaşayamamalarına neden oldu. Bayram öncesi işsiz kalan belediye çalışanları, ailelerine ve çocuklarına bayramda bir şeyler alabilmenin sevincini yaşayamadıklarını belirtti. Sosyal medya platformlarında birçok kişi, işten çıkarmaların zamanlamasına dikkat çekerek, çalışanların moralini ve motivasyonunu kıran bu tür uygulamaların insan haklarına aykırı olduğunu vurguladı.

Belediye yetkililerinden konuya dair bir açıklama beklenirken, işten çıkarılan çalışanlar hükümetin bu duruma el atmasını ve adaletin sağlanmasını talep ediyor. Çalışanlar, haksız yere işten çıkarıldıklarını ve bu süreçte mağdur olduklarını belirterek, hukuki yollara başvuracaklarını ifade ettiler.

Yaşanan bu olay, yerel yönetimlerdeki işçi hakları ve istihdam politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Bayram arifesinde yaşanan bu üzücü olay, birçok kişinin iş güvencesi ve adil çalışma koşulları konusundaki endişelerini arttırdı.




Bu haber 916 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI