Bugun...



DİSKİ, Su Depolarını Temizliyor

DİSKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu depolarında temizlik çalışması yapıyor. Daha hijyenik hale getirilen depolarla sağlıklı, güvenilir ve kesintisiz içme suyu sağlanıyor.

facebook-paylas
Tarih: 26-05-2023 00:32

DİSKİ, Su Depolarını Temizliyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 17 ilçede içme suyu depolarının sağlıklı, temiz ve kesintisiz hizmet verebilmesi için yapıları içten ve dıştan standartlara uygun şekilde bakım ve onarımlarını sürdürürken, okul ve hastanelerin depolarında temizlik çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.

Diski Genel Müdürlüğü sıcakların artacağı yaz aylarından önce depo dezenfeksiyonuna hız verdi

Depolar zamanla değişik sebeplerden dolayı kirlenmelere maruz kalabilmektedir. Yıl içerisinde kirlenen depolar da havaların ısınmasıyla mikroorganizma üremelerinin ve buna bağlı hastalıklara sebebiyet verebilmektedir. Bu yüzden  depo temizliklerine özen gösteren Diski Genel Müdürlüğü bina okul ve hastanelerin depo dezenfeksiyonlarını yapmaktadır.

Dezenfeksiyon işlemi ile özel solüsyonlar ve dezenfektanlar kullanılarak içme suyu depolarının tüm yüzeyleri yıkanarak dezenfekte edilmektedir. Böylece hastalık yapan mikroorganizmalar bertaraf edilmektedir.

Diski Genel Müdürlüğü olarak her yıl okullarda 2 defa binalarda ve sitelerde 1 defa mutlaka depo temizliğinin yapılmasını önermektedir.

Depo temizlikleri abonelerimizce de yaptırılabileceği gibi talep edilmesi halinde ücreti mukabilinde Diski tarafından, profesyonel ekiplerce dezenfeksiyonu yaptırılabilir.

Son derece kaliteli ve sağlıklı ürettiğimiz 7/24  musluktan içilebilir suyumuz binaların depolarına oradan da evlerimize ulaşmaktadır. Bina depolarının temiz olmaması durumunda temiz ve sağlıklı olarak üretilip gelen su depolardan kaynaklı kirlenmeler ve hastalıklara sebep olabilmektedir. Bu yüzden sağlıklı ve kaliteli su tüketebilmemiz için depolarımızın temizlik ve dezenfeksiyonuna önem göstermemiz gerekmektedir.

26 Nisandan bugüne kadar 73 Okul, 8 Hastane, 13 Emniyet Müdürlüğü, 2 Yurt, 10  Kamu Kurumu, Binalar ve Siteler olmak üzere şimdilik 14.000 m3 temizlenmiştir.                      

Bu kapsamda İçme Suyu Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Depo Temizlik Birimi, Yenişehir ilçesine bağlı Üçkuyular Mahallesinde bulunan İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin içme suyu deposunda temizlik çalışması gerçekleştirdi.

İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü, “DİSKİ Genel Müdürlüğü Okulumuızdaki içme suyu depolarında kapsamlı bir temizlik çalışması yaptı. Çalışmanın sonucunda daha sağlıklı, daha hijyenik ve kesintisiz içme suyu kullanıyoruz. İnsan sağlığı çok önemli. Bu nedenle yapılan çalışmalardan ötürü DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi’ye ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

                               

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapılan yıkama ve dezenfeksiyon işlemlerini yerinde inceledi.

İçme suyu kalitesini kontrol altında tuttuklarını belirten Tutşi, şunları söyledi:

“Hemşehrilerimizin musluklarına temiz ve kaliteli suyun ulaşmasını sağlıyoruz. Düzenli olarak depolarımızın temizliklerini yaparak hijyenik olmasını sağlıyoruz. İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik ve kimyasal standartlara uygun temiz ve sağlıklı içme suyunu vatandaşlarımıza sunmak için hassasiyetle çalışıyoruz.” ayrıca Okul ve Hastanelerin içme suyu depolarını düzenli şekilde temizliyoruz.

Depolarını temizletmek isteyen vatandaşlarımız ALO 153 arayarak kayıt oluşturabilirler dedi.




Bu haber 746 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI