Bugun...



SSK ve BAĞ-KUR emeklileri adil olmayan zamma tepkili

SSK, BAĞ-KUR ve tarım emeklilerine yapılacak zammın belli olmasıyla birlikte emekliler büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

facebook-paylas
Tarih: 09-01-2024 15:53

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri adil olmayan zamma tepkili

Temmuz ayında maaşlarda yapılan zam düşük kalmıştı. Yeni yılda emeklilere zam beklenirken TÜİK tarafından açıklanan yüzde 37,56 oranındaki enflasyon farkından hariç emekli zamlarına bir ekleme yapılmayacağı iddia edildi.

Emekliler bu iddia karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşarken bu kararın geçekleşmesi durumunda zamlı maaşları binlerce lira eksik yatmış olacak.

Memur emeklisi ile SSK ve BAĞ-KUR emeklileri arasında ayırımcı bir tavır takınarak artış yapılmasına tepki gösteren Emekliler, yaşadıkları mağduriyet ve hayal kırıklığını anlattılar.

"BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 37 verdiler, hak bu mudur? Hak herkese adil davranmaktır"

 

Abdurrahman Çokan

Memur emeklilerine yüzde 49,25 oranında zam yapılırken SSK ve BAĞ-KUR emeklisine neden yüzde 37,56 oranında zam öngörülülmesini sorgulayan SSK emeklisi Abdurrahman Çokan, " Yapılan zam benim beklentimi karşılamadı.  Memurlara yüzde 49, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 37 verdiler. Hak bu mudur? Hak herkese adil davranmaktır. Biz de vatandaşız, biz de günahız. Onlar ayrı bakkala bizler ayrı bakkala gitmiyoruz, her ikimiz de aynı yerden alışveriş yapıyoruz. Madem onlara yüzde 49 verdiniz bize de yüzde 49 vermeniz gerekirdi, biz sadece bunu istiyorduk." tepkisini gösterdi.

"28 yıl hizmetim var, ayıp değil mi? 10 nüfusum var, kiradayım, insanın bu düzene gülesi geliyor"

Osman Toprak

Emekli maaşının halen 10 bin seviyesine bile ulaşmadığını ifade eden Osman Toprak, "Kimin vicdanı bunu kabul eder. Büyük hayal kırıklığına uğradım, emekli insan bitmiştir. Yaşım 57 ve utanıyorum emekliyim demeye, gerçekten maaşım yetmiyor. 28 yıl hizmetim var, ayıp değil mi? 10 nüfusum var, aynı zamanda kiradayım insanın bu düzene gülesi geliyor." serzenişinde bulundu

"Doğru dürüst ücret verilmiyor ki aç kalıyoruz, zam istemiyorum fiyatlar düşsün istiyorum"

Süleyman Koyuncu

Emeklilerin çok mağdur olduğunu ifade eden Süleyman Koyuncu, "Bize doğru dürüst ücret verilmiyor ki, aç kalıyoruz, zaten kiraya hiç yetmiyor. Herkesin başka geliri yok ki, geçim çok zor. Az önce bir bere aldım benden 40 lira aldı, daha önce 5 liraya alıyordum şimdi ise 40 lira diyorlar. Olur mu öyle? Bir marulun fiyatı 20-30 lira olur mu? Eşyalar çok pahalı, yoksa yeterdi. Maşımızı 5 bin liraya indirsin ama eşyanın da fiyatını indirsin. Zam istemiyorum, fiyatların düşürülmesini istiyorum." dedi.

"Hayal kırıklığına uğradım, o kadar zam geliyor, daha bize bir şey vermeden bizden her şeyi aldı"

Kemal Söyler

Yapılan zam oranından memnun olmadığını ifade eden Kemal Söyler, "Yetmiyor, yetmiyorsa neden memnun olalım ki. Kendi adamlarının aldığı yüksek maaşı bize de versinler, biz de insanız, onlar nasıl insansa biz de insanız. Ama maalesef insan olarak geçimimizi yapamıyoruz, hayal kırıklığına uğradım. Her şeye o kadar zam geliyor, daha bize bir şey vermeden her şeyi bizden fazlasıyla aldı, keşke hiç vermeseydi, almasaydı. " şeklinde konuştu.

Geçim şartlarının biraz ağır olduğunu ama ilerde de düzeleceğini umduğunu belirten İrfan Ayyıldız, vatandaşın gerçekten zor durumda olduğunu ve bu az maaş alanlara biraz daha takviye yapılırsa çok daha iyi olacağını ifade etti.

"Cumhurbaşkanımız emekliyi ezmeyelim diyordu ama emeklinin üzerinden silindirle geçtiler"

Akif Erdoğan

31 yıl hizmeti bulunduğunu ve SSK emeklisi olduğunu ifade eden Akif Erdoğan, "6-7 aydır emekli maaşlarına zam yapılmasını bekliyorduk, emekliler perişan, Cumhurbaşkanımız emekliyi ezmeyelim diyordu ama emeklinin üzerinden silindirle geçtiler. Şu ana kadar bizim gözümüz emekli maaşlarına yapılacak zamlardaydı. Siirt'te kiralar 8-9 bin liraya ulaştı ve benim aldığım maaş 10 bin lira, inşallah istediğimiz zammı verecekler, bir ayırım yapmazlar." ifadelerini kullandı.  

"10 bin lira altında maaş alanlara iyi bir iyileştirme olmadan yapılacak hiçbir zam adil bir zam değildir"

Mehmet Konuk

Bir araştırma şirketinin enflasyonu yüzde 120 olarak gösterirken TÜİK'in ise yüzde 67 gösterdiğine dikkat çeken Mehmet Konuk, "Emeklilere özel araştırma şirketinin tespit ettiği enflasyon üzerinden  zam versinler. Kendi emir komutasında olan bir kurumun belirlediği enflasyon oranına inanmıyorum, enflasyon o değil. 27 yıllık emekliyim, hiçbir dönemde bu kadar sıkıntı yaşamamıştım, kiralar benim emekli maaşımın seviyesine geldi. İşçi emeklileri arasında 7 bin 500, 8 bin maaş alanlar da var, 25-30 bin alanlar da var, arada büyük bir uçurum var. 10 bin liranın altındaki maaşlara iyi bir iyileştirme olmadan yapılacak hiçbir zam adil bir zam değildir." ifadelerini kullandı.

 




Bu haber 442 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI