Bugun...



Fide satışlarına yoğun ilgi

Bahar aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri pazar ve tezgâhlardaki yerini aldı. Fide satıcıları geçen seneye göre fiyatların yüksek olmasına rağmen fidelere talebin yoğun olduğunu söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 03-05-2024 10:15

Fide satışlarına yoğun ilgi



    

 

Batman'da havaların ısınması ile birlikte sebze ve meyve fideleri tezgâhlardaki yerini aldı. En çok satılan domates, salatalık ve biber fidesi olurken, fide satıcıları yaklaşık 20 çeşit fide sattıklarını belirtti.

Köylüler bahçe ve arazilerinde, şehirde yaşayan halk ise evlerinin bahçe ve balkonlarındaki saksılara ekmek üzere sebze ve meyve fidesi satan yerlere yöneldi.

"Fideleri; çiftçilere, köylülere ve hobi için alanlara satıyoruz"

Fide satışlarına bir aydır başladıklarını ve ay sonuna kadar süreceğini belirten fide satıcısı İsmail Toğluk, "Her yıl nisan ayında fide çeşitlerimiz geliyor. Çiftçiler, köylüler ve hobi için alanlara satıyoruz. Bu sene fiyatlar biraz yüksek olduğu için satışlarımız azaldı. Satamadığımız fideler kuruyunca çöpe gidiyor ve bu da bize zarar oluyor. Geçen sene 2-3 lira olan fide fiyatları bu sene 6-7 liraya çıktı. Bizlerde domates, salatalık, biber, patlıcan, karpuz, kavun ve sebze çeşitlerinin tüm fideleri var. Satışlarımız halen devam ediyor av mayıs ayının sonlarına kadar devam edecektir. Bizden bir fide alan da 5 bin tane alan da var." diye konuştu.

"Fiyatları biraz yüksek olsa da yine millet alıyor"

Yükselen fiyatlara rağmen fide satışlarının iyi olduğunu ifade eden bir diğer fide satıcısı İbrahim Uğurtay, "Burada salatalık, patlıcan, biber çeşitleri, domates, karpuz ve kavun fidelerini satıyoruz. Bizde 20 çeşit fide vardır. Ramazan ayından beri fide satışlara başladık ve neredeyse 2-3 ay böyle devam ediyor. Bu sene fide satışlarından memnunuz. Fide fiyatları biraz yüksek olsa da yine millet alıyor. Genelde tarlası ve bahçesi olanlar fide alıyor. Hatta bazıları evlerinin balkonlarındaki saksılara ekmek içinde çok alanlar var. Fidelerin satışları ve ekim ay sonuna kadar devam edecektir." şeklinde konuştu.




Bu haber 329 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI