Bugun...



Peygamber Aşıkları: Kan ve gözyaşının dinmesi için herkesin Muhammedi sevdaya koşması gerekiyor

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen "Cihad Önderi Hazret-i Muhammed" temalı Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Peygamber aşıkları, yeryüzündeki kan ve gözyaşının dinmesi için herkesin Muhammedi sevdaya inanması ve koşması gerektiğini vurguladılar.

facebook-paylas
Tarih: 30-04-2024 16:47

Peygamber Aşıkları: Kan ve gözyaşının dinmesi için herkesin Muhammedi sevdaya koşması gerekiyor

 

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından yüz binlerin katılımıyla Diyarbakır'da "Cihad Önderi Hazret-i Muhammed" temalı Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Saatler öncesinden meydanı dolduran halk, okunan marşlar ve ilahilerle coştu.

Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Peygamber Sevdalıları, duygularını İLKHA’yla paylaşarak, bütün dünyanın Hazret-i Muhammed'in öğretilerine muhtaç olduğuna dikkat çektiler.

"Gazze ve Filistin'in özgür olmasını istiyoruz"

Furkan Tekin

Filistin'in siyonist baskı altından kurtulması gerektiğini ifade eden Furkan Tekin, "Biz Peygamber sevdasını yaşamak için Şırnak'tan buraya kadar geldik. Bu güneşin altında kavurucu sıcakta Allah'ın ve Resul'ün sevdasıyla durmaktan razıyız. Öncelik olarak Gazze ve Filistin'in özgür olmasını, devletlerinin artık siyonist baskı altından kalkmasını istiyoruz. Yeter artık. Biz İslam ümmeti olarak bu durumdan çok bıktık. Artık bir hareket yapmak istiyoruz." diyerek Kahraman Komutan Ebu Ubeyde'nin selamlama konuşmasını okudu.

"İnsanlar bu etkinliklere gelerek Peygamberimizi, İslam'ı hatırlıyorlar"

Muhammed Nur Aktoprak

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenlediği programlar ile şehirlerde bir İslam havasının oluştuğunu belirten Muhammed Nur Aktoprak, "Rabbimize hamd olsun ki bugüne ulaştık. Her sene bu günü bir şölen, bir bayram olarak görüyoruz. Peygamberimizin doğduğu gün çok sevinçli bir gündür. Ailecek geldik buraya. Filistin'de olanlardan dolayı bir yönden de gönlümüz buruktur. Rabbim oraya selamet versin, onlara yardım etsin. Programı düzenleyenlerden Allah razı olsun. Diyarbakır ve başka illerde de bu programlara katıldım. Şehirde bir İslam havası esiyor. İnsanlar bu etkinliklere gelerek Peygamberimizi, İslam'ı hatırlıyorlar." dedi.

"Bu programı hazırlayanlardan Allah razı olsun"

Recai Korkut

Recai Korkut ise "Bu gün bütün Müslüman kardeşlerimize mübarek olsun. Allah, başta Gazze'dekiler olmak üzere bütün Müslümanları muzaffer etsin. Bu programı hazırlayanlardan Allah razı olsun. Dünyadaki her şey bir meşakkattir. Meşakkatsiz iş olmaz. Bir şeyin nimeti ne kadarsa külfeti de o kadardır." diye konuştu.

"Yeryüzündeki kan ve gözyaşının dinmesi için herkesin Muhammedi sevdaya koşması gerekiyor"

Necmi Durmazer

Bütün dünyanın Hazret-i Peygamberin öğretilerine muhtaç olduğunu dile getiren Necmi Durmazer, "Bugün alemlere rahmet olarak gönderilen Hazret-i Peygamberin kutlu doğumunu kutlamak amacıyla Konya'dan Diyarbakır'a geldik. Bugün bütün ümmet, bütün dünya Hazret-i Peygamberin öğretilerine muhtaç. Bugün yeryüzünde olan kan ve gözyaşının dinmesi için herkesin Muhammedi sevdaya inanması ve koşması gerekiyor. Peygamber Sevdalıları Vakfı'na çok teşekkür ediyoruz. Sadece bu program değil, diğer programlarını takip ediyoruz. Allah kat kat ecirlerini versin." şeklinde konuştu.

"Engellemelere rağmen yürüyerek de olsa etkinliklere katılırız"

Kenan Yavaş

Yaşanan engellemelere rağmen her şekilde Peygamber Sevdalıları Vakfının düzenlediği etkinliklere katılacaklarını belirten Kenan Yavaş, "Bu programa katılmayı tarif edemiyoruz. Diyarbakır'daki Peygamber aşıkları olarak her zaman meydanlardayız. İnşallah da her zaman olacağız. Ne kadar bazı engellemeler olsa da taşıt noktasında yardımcı olmasalar da yürüyerek de olsa her şekilde Peygamber Sevdalıları Vakfının düzenlediği etkinliğe katılırız. Ömrümüz yettiği müddetçe de Peygamber Efendimizin arkasındayız, izindeyiz." ifadelerini kullandı.

"Bu programlar sayesinde Peygamberimizi hatırlıyoruz"

Mevlüt Şanci

Mevlid-i Nebi sayesinde ümmetin yılda bir defa da olsa birlik olduğunu söyleyen Mevlüt Şanci, "Mevlid-i Nebi etkinliğini geçen seneden beri bekliyorum. Gerçekten çok heyecanlıyım. Geçen yıl 12. Sınıftayken Muş'tan gelmiştim. Bu sefer Elazığ'dan üniversiteden geliyorum. Gerçekten bu etkinliği özlemle bekliyorduk. Bu programlar sayesinde Peygamberimizi hatırlıyoruz. Ümmetin birliği yılda bir defa da olsa bir araya geliyor." diyerek programı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür etti.

"Etkinlik sayesinde dayanışma oluyor"

Şemsettin Ateş

Mevlid-i Nebi etkinliğine katılmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden Şemsettin Ateş, "2 yıldır katılıyorum etkinliğe, çok mutluyum. Program amacı zaten İslam. Dayanışma oluyor. İslam adına toplumda bir şeyler oluyor. " dedi.

"Allah, buraya gelenlerin hayrını kabul etsin"

Mehmet Şahin Palu

Mehmet Şahin Palu ise "Allah rızası için bu mevlid etkinliğine katıldım. Allah, buraya gelenlerin hayrını kabul etsin. Programı düzenleyenlerden Allah razı olsun ki insanları bir araya getiriyorlar." diye konuştu.

Hacı Kızıl Toprak

Hacı Kızıl Toprak da programa Allah rızası için geldiğini söyleyerek Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür etti.




Bu haber 464 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI