Bugun...



HÜDA PAR Milletvekili Demir: Manevi değerlerimiz hala korumasız

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, "Peygamber Efendimiz"e hakaret, "Kelime-i Tevhid" bayrağına saldırı ve "Şeriat" kavramına yapılan hakaretler gibi olaylara verilen cezaların yetersiz olduğuna vurgu yaparak manevi değerlerin halen korumasız olduğuna dikkat çekti.

facebook-paylas
Tarih: 01-03-2024 21:26

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Manevi değerlerimiz hala korumasız


 

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM'de düzenlediği basın açıklamasında, iç ve dış gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Manevi değerlerin hala korumasız olduğuna dikkat çeken Demir, "2015 yılında Charlie Hebdo dergisinin Hazreti Peygamber'e hakaret içeren sayısını Türkçe olarak yayınlayan sendika.org'un içeriğine getirilen erişim engeli, 'ifade özgürlüğüne aykırı' olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi tarafından kaldırıldı. Kelime-i Tevhid Bayrağı taşıyan vatandaşa saldıran şahsa, yargılandığı davada sembolik para cezası verildi! Geçen haftalarda müptezel bir şahsın 'Şeriat' kavramına yaptığı ağır hakaret karşılıksız kalmış, gözaltına alındıktan sonra mahkeme tarafından serbest bırakılmıştır. Bu üç olaydan da anlaşıldığı üzere manevi değerlerimiz hala korumasız. Bu işin adresi halkın meclisidir. Meclis'i kutsallarımızı koruma altına alacak adımları atmaya davet ediyorum." dedi.

"Piyasadaki istikrarsızlık ve alım gücünün düşmesi, tüm kesimler gibi kamu çalışanlarını da derinden etkilemiştir"

Kamu işçilerine zam talebi ile ilgili de konuşan Demir, "Piyasadaki istikrarsızlık ve alım gücünün düşmesi, tüm kesimler gibi kamu çalışanlarını da derinden etkilemiştir. Alım gücünün sürekli düşmesi ve enflasyonun yükselmesi, uzun vadeli yapılan bütün sözleşmeleri adeta hükümsüz bırakmıştır. Özellikle de iki senede bir yapılan toplu iş sözleşmesiyle kamu işçilerimize yapılan ücret zamları, fiyat artışlarının çok altında kalmıştır. Memur maaşlarına yapılan zam oranında, kamu işçisinde de benzer oranda bir iyileştirme zammı yapılması beklentisi oluşmuştur. Zira memur ve emekli aylıklarında yüzde 49 gibi bir artış olmasına rağmen; kamu işçileri için ise sadece yüzde 32'lik bir artış yapılmıştır. Böyle durum kamu işçileri, aileleri ve sevenleri nezdinde büyük bir hayal kırıklığına sebebiyet vermiştir. Gelinen noktada çalışma barışı bozulmuş, işçi ve memur arasındaki makas ciddi bir şekilde açılmıştır." ifadelerine yer verdi.

Açıklamasının devamında Demir, şunları aktardı:

"750 bin kamu işçisi ve aileleri ile beraber takriben 3 milyon civarında olan vatandaşımızın mağduriyetlerinin giderilmesi adına ivedilikle bir düzenlemenin yapılması bir zorunluluktur. Takriben, işçilerin yüzde 80'i, 820 ile 900 TL arası brüt yevmiyeleri ile yoksulluk sınırı altında maaşlar ile çalışmaktadır. Günümüzde 4 kişilik bir aileyi bu maaş ile geçindirmenin zorluğu ortadadır. Seçim sonrası, ekonomide büyük bir dalgalanmanın kuvvetle muhtemel olduğu düşünüldüğünde; yüzde 49'luk bir artışın bile fazlaca bir hükmünün kalmayacağı gerçeği de göz önünde bulundurularak, gereken adımların atılması, en azından, toplumun diğer kesimleri için yapılan yüzde 49'luk zammın kamu işçilerine de yansıtılması gerekmektir."

"HÜDA PAR’ın belediyeciliğinde saldırgan sokak köpekleri sorununu kesin olarak çözeceğiz Allah'ın izniyle"

Son olarak "Sokak köpekleri terörü devam ediyor" diyen Demir, "Sokak köpekleri sorunu devam ediyor. İki gün önce bir yavrumuz daha saldırıya uğradı. Yetkililer bu hususta niçin tedbir almıyor anlamış değiliz. Bu sokak köpekleri çocuklarımızdan daha mı değerli. HÜDA PAR olarak bizler evlatlarımıza 'Güvenli Sokaklar' vadediyoruz. HÜDA PAR'ın belediyeciliğinde insan hayatı ve sağlığı için tehlike arz eden saldırgan sokak köpeklerini itlaf edecek ve bu sorunu kesin olarak çözeceğiz Allah’ın izniyle." dedi. 




Bu haber 357 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI