Bugun...



Van Samancılar Pazarı’ndaki yangın onlarca milyon liraya mal oldu

Van Samancılar Pazarı’nda dün gece saatlerinde çıkan ve 4 saatte kontrol altına alınabilen yangın nedeniyle 50 milyon TL zararın olduğu belirtiliyor.

facebook-paylas
Tarih: 07-07-2023 00:05

Van Samancılar Pazarı’ndaki yangın onlarca milyon liraya mal oldu

Dün gece saatlerinde İpekyolu ilçesi Sıhke Göleti yakınında bulunan Samancılar Kooperatifi’nde meydana gelen yangına, Van Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra İpekyolu, Tuşba, Gevaş, Edremit belediyelerine bağlı ekipler ile VASKİ Su tankerleri, Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleri müdahale etti.

Rüzgârın etkisiyle birçok işyerini saran alevler uzun uğraşlar sonrası güçlükle kontrol altına alındı. Alandaki soğutma çalışmaları sabaha kadar sürdü.

Çıkış nedeni henüz bilinmeyen yangında 7 iş yeri kullanılamaz hale gelirken olaya ilişkin soruşturma sürüyor.

Öte yandan, sitede çıkan yangın ve yol açtığı hasarın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı.

İş yerlerinin durumunu merak eden işletme sahipleri, çalışmaları takip ederken, bazıları gözyaşlarına hâkim olamadı.

Yetkililere yardım çağrısı

Beyüzümü Mahalle Muhtarı Ramazan Eralmaz, can kaybı olmadığı için Allah'a şükrettiklerini ama maddi kayıplarının büyük olduğunu söyledi.

Eralmaz, "Vatandaşlarımız çok mağdur. Mahalle muhtarı olarak yetkililere sesleniyorum; Halkımızın mağdur olmaması için yardımda bulunsunlar. Yangının nasıl ve neden çıktığını tespit etsinler." dedi.

"Bu olay saman fiyatlarını da hayvancılığı da etkileyecek"

Sezon açılışı olduğundan dolayı dükkanların samanla dolu olduğunu vurgulayan Mehmet Şirin Akan, "Şu anda benim zararım 6-7 milyon. Yan komşum hemen hemen aynı miktarda zarara uğradı. Sezon başı olduğu için stoklama yapıyorduk. 7 dükkân da ağzına kadar doluydu. Kışın millete hizmet vermek için yazın stok yapıyoruz. Depolar, saman, yem ve hububatla tıka basa doluydu. Depoda alacak-verecek kayıtlarımız da vardı. Yandı mı kaldı mı bilmiyoruz. Yetkililer bize bir el uzatsın, yardım etsinler. Burada tüm Van’ı temsil ediyoruz. Van halkı samanı nasıl temin edecek? Van’daki tek kooperatif olduğumuz için herkes saman ve yem almak için buraya geliyordu. Besicilerimize yardımcı oluyorduk. Şimdi saman fiyatları da artacak, hayvancılık yapan herkes mağdur duruma düştü." ifadelerini kullandı.

Babadan kalma dükkânı 10 yıldır işlettiğini söyleyen Mehmet Türkeş, "Bizim de dükkânımız yandı. Malımızın hepsi heba oldu. Mağduriyetimiz çok büyük. Şu an ortalama zararımız 5 milyonu geçiyor. Büyüklerimizden destek bekliyoruz. Vali ve savcı henüz gelmedi. Van’daki hayvancılığın bel kemiği biziz ama sahipsiz kalmışız. Buradaki yangın, hayvancılığı da samanı da etkileyecek. Destek bekliyoruz." diye konuştu.

"Müdahale gecikince kontrol etmek imkansızlaştı"

Yangına müdahalenin geciktiğine dikkati çeken Kasım Akkuş da, "Yangını ilk fark eden bendim. Ben geldiğimde ufak bir şeydi, rüzgârın esmesiyle kontrolden çıktı. Müdahale de biraz geciktiği için kontrol etmek zor oldu. Şu anda da tamamen kontrol altına alınmış değil. Hala alttan alttan duman ve ateş çıkıyor. Bizim 5 milyonluk bir zararımız var, toplamda ise 50 milyonluk bir zarar söz konusu. Yetkililerden isteğimiz, zararımızın karşılanması. Bize bir destekte bulunmalarını istiyoruz. Kışa hazırlık amacıyla bütün birikimimizi buraya yatırmıştık. Şimdi hepsi yok olmuş durumda. Devletin bu zararı karşılamasını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.




Bu haber 563 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Asayiş Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI