Bugun...



Çocuk kaçırma girişimi iddiası nedeni ile Ağrı'da bir mahalle sakinleri tedirgin

Bir arabada bulunan kişilerin çocukları kaçırma girişimi iddiası Ağrı'nın Fırat Mahallesi Batıkent Sitesinde ikamet eden vatandaşları tedirgin ediyor. Yaşananlardan dolayı mahalle sakinleri yetkililerin tedbir almasını istiyor.

facebook-paylas
Tarih: 02-05-2024 00:33

 Çocuk kaçırma girişimi iddiası nedeni ile Ağrı'da bir mahalle sakinleri tedirgin

 

 

İddiaya göre, dün akşam saatlerinde Ağrı Fırat Mahallesi Batıkent Sitesi Batıkent Camii bölgesinde oyun oynayan çocukları birkaç kişi kaçırma girişiminde bulundu.

Beyaz bir otomobil içinde bulunan kişiler, çocuklara çikolata vererek arabaya çekiştirdikleri yakınlarda bulunan başka çocukların bağırması üzerine araçtaki kişiler panikleyerek kaçtıkları belirtildi.

Yaşananların son anları bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Yaşananları anlatan mahalle sakinlerinden Ferhat Özmen, "Biz evde oturuyorduk çocuklar haber verdi, bir araç yanaşmış araçta bulunanlar "biz sizin babanızın arkadaşıyız, size çikolata vereceğiz sizi babanıza götüreceğiz" demişler. Hatta bir çocuğu kolundan tutarak içeri çekiştirmişler. Bu arada diğer çocuklar bağırmışlar, onlarda panikleyip uzaklaşmışlar. Karakola gidip şikayette bulunmak istediğimizi söyledik orada bulunan görevli polis, kaçırma eylemi gerçekleşmediği için şikayetçi olamayacaklarını belirtti. Bizde tedirginiz, yaz mevsimi malum. Çocuklarımızı evlerde tutamıyoruz, bağlayacak halimizde yok tedirginiz." dedi.

 

Olayla ilgili başka bir mahalle sakini Muhammed Kösedağ ise şunları söyledi:

"Dün gecenin kamera kayıtlarını inceledik, küçük çocuğumuza "gelin sizi gezdirelim, çikolata verelim" demişler ve ellerinden tutup arabaya çekiştirmişler. Ablaları "kardeşimi kaçırıyorlar, yardım edin" diye bağırmış. Olayı duyduğumuz gibi emniyete haber verdik ve çocuk şubeden gelen ekipler olayı araştıracaklarını söylediler. Şikayetçi olduk şikayeti almadılar."

Olaya şahit olan Almina Rabia Kösedağ, kardeşini kaçırma girişiminde bulunan kişilere bağırdıklarını ve yabancı kişilerin bölgeyi hemen terk ettiğini söyledi.

Kendisini kaçırmaya çalışanlar ile yaşadığı diyaloğu anlatan Said Nursi Özmen ise, "Arabanın içinde bulunan kişi bana "gel sana çikolata vereyim, biraz gezdireyim" dedi. Daha sonra kardeşimin elinde tutup arabaya çekmeye çalıştı." ifadelerini kullandı.

Özmen, başkalarını da arabaya çekmeye çalışmaları üzerine çevredekilerin bağırdığını daha sonra kendilerini kaçırma girişiminde bulunan kişilerin hızlı şekilde uzaklaştığını belirtti. Şuanda aileleri ile birlikte dışarı çıkabildiklerini aksi taktide dışarı çıkamadıklarını söyledi.

Arabadakilerin kendisini kaçırmaya çalıştığını iddia eden Ertuğrul Kösedağ, kendisinin ve arkadaşının arabaya bindirmek için çektiklerini, çevredekilerin bağırması üzerine kaçtıklarını belirtti.
 




Bu haber 631 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI