Bugun...



DEM Partisi'nin Paskalya Kutlaması Filistin Politikasıyla Çatıştı

Filistin İnsan Hakları İhlallerine Karşı Sessizlik Sert Eleştirilere Neden Oldu

facebook-paylas
Güncelleme: 05-05-2024 18:36:19 Tarih: 05-05-2024 18:30

DEM Partisi'nin Paskalya Kutlaması Filistin Politikasıyla Çatıştı

 

 

DEM Partisi'nin liderleri, Paskalya Bayramı'nı kutlamak için Mardin Kırklar Kilisesi'nde bir araya geldi, ancak bu kutlama, partinin Filistin politikasıyla çeliştiği için eleştirilere neden oldu. Partinin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ın Paskalya Bayramı kutlaması için kiliseye katıldığı belirtildi. Ancak, bu kutlama sırasında Filistin'deki insan hakları ihlallerine dair herhangi bir açıklama yapılmaması, partinin politik tutarsızlığına işaret etti.

DEM Partisi'nin, Filistin'deki zulme sessiz kalarak Hristiyan topluluğunun Paskalya bayramını kutlaması, sert eleştirilere maruz kalmasına neden oldu. Partinin, kadim topraklarda farklı inançların özgürce yaşaması için mücadele edeceği yönündeki açıklamasıyla, Filistin'deki insan hakları ihlallerine karşı net bir duruş sergilememesi arasındaki çelişki, siyasi tartışmalara yol açtı.

Bu durum, DEM Partisi'nin iç politikasında ve dış ilişkilerinde bir tutarsızlık olarak yorumlanırken, Filistin meselesindeki sessizliğinin Hristiyan topluluğunun haklarını savunmaktan ziyade siyasi çıkarlara dayandığı eleştirileriyle karşılaştı. Parti, Filistin'deki insan haklarına ve halkının çektiği acılara ilişkin net bir duruş sergilememesi nedeniyle kamuoyundan tepki almaya devam ediyor.




Bu haber 1004 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI