Bugun...



Diyarbakır'da yeni şairler ve yazarlar yetişiyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği (DİYŞAD) kentte yeni şair ve yazarların yetişmesi için başlattığı "Bu Yaz Sen de Yaz Yazarlık Atölyesi" projesinde sona gelindi. Eğitimlerini tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi.

facebook-paylas
Tarih: 15-09-2021 00:01

 Diyarbakır'da yeni şairler ve yazarlar yetişiyor

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır İl Millî Eğitim Müdürlüğü, DİYŞAD (Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği) ortak projesi olarak 6 Haziran itibariyle başlayıp 6 hafta süren Yazarlık Atölyesi eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerin sertifikaları, düzenlenen törenle takdim edilerek proje tamamlandı.

DİYŞAD Genel Sekreteri Mehmet Tanrıkulu'nun sunumuyla başlayan etkinlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Çelik, Kayapınar İlçe Millî Eğitim Müdürü ve DİYŞAD Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Ak, DİYŞAD İcra Heyeti Başkanı Veysi Fida birer konuşma yaptı.

Törenin açılış konuşmasını yapan DİYŞİAD Genel Sekreteri Eğitmen Mehmet Tanrıkulu,  "2014'teDİYŞAD'ı kurduğumuzda bir büyük hayalle başlamıştık.  Arifler, Edipler ve şairler diyarı Şehri Diyarbekirde yükslelen ışık ile binlerce yıldir Anadoluyu ilim irfan yoluyla Aydınlatmışlardır.  Bu yüzyılda madem bizler bayrağı devraldik o halde bu şehirde edebiyat yolculuğu tüm görkemiyle devam etmeliydi. Nihayet kısa sürede  Hevsel dergimizi yayinladik. Dergimiz aracılığıyla şehrin şairleri yazarları Anadoluya hatta kimi Avrupa ülkelerine ulaşma, tanışma fırsatı buldular. Belediyemizle ortaklaşa düzenlediğimiz 'Bu Yaz Sen de Yaz' programıyla genç şair ve yazar adaylarımıza kavuşmanın mutluluğunu yaşadık." dedi.

 

'YENİ PROJELERLDE DAHA GENİŞ KESİMLERE ULAŞMAYI DÜŞÜNÜYORUZ'

Diyarbakır Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanı Ali ise yaptığı konuşmada, "Yaz sıcağında her kes tatildeyken kursiyerlerimiz ve Eğitmenlerimiz ilim irfan yolunda ilerlemenin meşguliyeti içindeydiler.  6 haftalık program bize gösterdiki Bu şehir daha büyük ve kapsamlı programlara hasret. O günleri bekliyor. Bu nedenler Kasım ayı içerisinde 21 haftalık yeni bir süreç başlatmayı planliyoruz. Bu yeni projeyle  daha geniş kesimlere ulaşmayı düşünüyoruz.  Proje kapsamında Anadolunun çeşitli illerinden edebiyatımıza yön veren şair yazarları atölyemize davet etmeyi düşünüyoruz. Proje kapsamında seminerler konferanslar tertiplemeyi planlıyoruz." diye konuştu,

'KALEMLERİMİZDEN AKAN MÜREKEP BİZİ BAHTİYAR EYLEYECEK'

DİYŞAD Başkan Vekili ve Yazarlık Atölyesi eğitmen yazarlarından Bilim Uzmanı Veysi Fida konuşmasında "Medeniyetlerin hafızası olan ve sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın dikkatine mazhar kadim kent Diyarbakır, tarihe tanıklığıyla adeta bir müze kenttir. Kültür izlerini bugüne taşıyan en özel ve en güzide İslam şehri olan kentte, surlardan içeri adım attığınızda aslında alimlerin, ariflerin, ediplerin, mürşitlerin  diyarıyla yüz yüze gelinmiş olur. Çünkü Diyarbakır, Evliya Çelebi’nin irfan durağı, uluların menzili, toplumların ışığı, Kanuni’nin nazargahı, Selahadin-i Eyyubi’nin umudu, sultanların gözbebeğidir. Bu haseple Ediplerin kenti olan memleketimizde kalemlerinizden akacak her damla mürekkep bizleri bahtiyar eyleyecektir. Bir kalem ile bir düşün bizleri buluşturduğu yazarlık yaşamınızda topuluma ışık olmanızı diliyorum." ifadelerini kullandı.

'RUH YAZININ İCADINDAN BERİ ÖLÜMSÜZDÜR'

Son olarak konuşan DİYŞAD Yönetim Kurulu Üyesi, Kayapınar İlçe Milli eğitim Müdürü ve atölye eğitmen yazarlarından Av. Aydın Ak ise "Ruh yazının icadından beri ölümsüzdür. Ahmet Arif’in sevdası olan kadim kentte yeni ediplerin yetişmesinde rol almaktan büyük mutluluk duymaktayım. Halid B. Velid’in rüyası, Fatih Sultan Mehmet Han’ın mirası olan tarihinin taşlarına kazındığı ilim, irfan ve mürşit kent Diyarbakır’a yeni kalemlerin hayırlara imza olması ve yarınların teminatı ve lokomotifi olmasını diliyorum. Emeği geçen tüm herkese teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

 

Program, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Müzik Topluluğu'nun eşliğinde kursiyerlerin şiir okumalarıyla devam etti. Şiir dalında eğitim veren DİYŞAD Başkanvekili Hüseyin Acar'ın okuduğu şiirle beraber, Devrim Aktürk, Çağla Açıkgöz, Songül Gök, Merve Revan ve Beyca Canlı birer şiir okudu.

 




Bu haber 1251 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI