Bugun...



Mercimek hasadını sürdüren çiftçilerin gözü alım fiyatında!

Bu yıl yaklaşık 55 bin ton mercimek rekoltesinin beklendiği Batman'da, çiftçilerin gözü Toprak Mahsulleri Ofisi'nin açıklayacağı mercimek alım fiyatında.

facebook-paylas
Tarih: 16-06-2023 00:25

Mercimek hasadını sürdüren çiftçilerin gözü alım fiyatında!

Hububat hasadını sürdüren Batman'daki çiftçiler, yaklaşık 40 derecelik sıcağın altında mercimek hasadına devam ediyor.

Bu yıl yağışların beklenenin üzerinde yağmasından dolayı mercimekte iyi bir verim elde ettiklerini belirten çiftçiler, dönüm başı en az 200-250 kilogram arası bir verim beklediklerini aktardı.

Bunaltıcı sıcaklar altında mercimek hasadını sürdüren çiftçiler, tek beklentilerinin beklentiyi karşılayacak bir rakamla mercimek alım fiyatının açıklanması olduğunu ifade etti.

Ahmet Aslan

"Verim tarlaya göre değişiyor"

Mercimek hasadının kendilerini sevindirdiğini belirten çiftçi Ahmet Aslan, "Burası mercimek tarlasıdır. Ekim ayında tarlamızı sürüp tohumumuzu attık. Bir ay önce de ilaçlama yaptıktan sonra bıçağını yapıp kurumasını bekledik. Bugünde kuruyan mercimeği patoz makinesine atıyoruz. Bu sene yağışların iyi olmasından dolayı Allah'a şükürler olsun ki mercimek verimi iyidir. Dönüm başı 200-250 kilogram verim bekliyoruz. Tabi bu verim yere ve tarlaya göre değişiyor." dedi.

"Fiyat açıklanmadığı için mercimeği ambarda saklayacağız"

Beklentilerinin mercimek alım fiyatının bir an önce açıklanması olduğunu vurgulayan Aslan, şöyle devam etti:

"Mercimeğin resmi fiyatı halen belli değil. Fiyat belli olmadığı için mercimeklerimizi buradan eve götürüp ambara koyacağız. Fiyat belli olduğunda ise satacağız. Geçen günlerde yaşanan dolu yağışı bazı yerlere zarar verdi ama buralardaki ekinlere zarar vermedi. Yetkililerden isteğimiz çiftçilere biraz daha destek çıkmalarıdır. Mercimek fiyatının da 15-16 lira olmasını bekliyoruz."

Adil Aslan

"Desteklerin artmasını istiyoruz"

Maliyetlerden dert yanan bir diğer çiftçi Adil Aslan, "Tarlaya çok masraf yaptık. Bunlardan en çoğu ise mazotun ve gübrenin pahalı olmasıdır. Son baharda ektiğimiz mercimeği şimdi haziran ayında biçiyoruz. Mercimek alım fiyatı resmi olarak belli değil. Çiftçilerin talebi iyi bir fiyat ve desteklerin artmasıdır." ifadelerini kullandı.




Bu haber 765 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI