Bugun...



Diyarbakır'da tavuk çiftliğinde yangın: Binlercesi telef oldu

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinin yumurta ihtiyacının neredeyse yarısını karşıladığı belirtilen tavuk çiftliğinde çıkan yangın nedeniyle 12 bin 500 hayvanın telef olduğu, bu sayının dumanda etkilenen tavuklarla beraber artabileceği belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 22-06-2023 17:40

Diyarbakır'da tavuk çiftliğinde yangın: Binlercesi telef oldu

Yangın dün gece geç saatlerde Bismil ilçesi kırsal Ambar Mahallesi’nde meydana geldi. 

Edinilen bilgilere göre çiftlikte elektrik kontağından kaynaklı olduğu düşünülen bir yangın çıktı.

Çiftlik sahipleri durumu hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipleri, çıkan yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Olay hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan çiftlik sahibi Fikret Salıkyüz, jandarmanın ve itfaiyenin verdiği ilk bilgilere göre yangının elektrik kontağından çıktığını, ilk belirlemelere göre 12 bin 500 hayvanın telef olduğunu söyledi.

Bu sayının daha da artabileceğini belirten Salıkyüz, "12 bin 500 hayvanımız telef oldu, fakat kalan hayvanlar da duman zehirlenmesinden büyük bir zarar görmüş durumda. Veteriner hekimlerimiz ilk müdahaleleri yaptılar, yaptığımız görüşmede 3 günü beklememiz lazım denildi." dedi.

"İlçenin yarısının yumurta ihtiyacını karşılıyoruz"

Büyük orandan maddi kayba uğradığını ve yaklaşık 4 milyon TL zararının olduğunu belirten Salıkyüz, "2016’dan beri bu işi yapıyorum yaklaşık şuan sistemde kayıtlı 52 bin hayvanım var, 2 kümesimiz var 1. kümes A blokta zayiat verdik. Kümes ikide dumandan etkilenen hayvanlar var ama telef oranı A bloğa göre daha düşük. Şimdilik kalan hayvanları tedavi altına aldık. Bakalım sonuç ne olacak. Bismil halkının hemen hemen yumurta ihtiyacının yarısını karşılıyoruz. Ülkemizin de bölgemizin de üretime dayalı daha da aktif olmamız lazım. İnsanlarımızın taze yumurta yemesi ,günü birlik yumurta yemesi açısında bu tür işletmeler bölge için, ülke için önemli. Maalesef şu ana kadar kaba hesapla 4 milyon zararım var ve ben bunu yerini dolduramam. Bu işletme kapanma aşamasına gidebilir. Bu nedenle yetkililerden yardım talep ediyorum." ifadelerini kullandı.




Bu haber 766 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI