Bugun...



Bağcılar Mahallesindeki Vatandaşlar DİSKİ’ den Akan Lağım sularına Çözüm İstiyor

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'ne bağlı Bağcılar Mahallesi'nde, lüks sitelerin kenarında bulunan bir arazide akan lağım suları, akrep, yılan ve kedi büyüklüğünde farelerin yuva yapmasıyla vatandaşları korkutuyor. Mahalle sakinleri, belediyeden acil ilaçlama çalışmaları başlatılmasını talep ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 24-04-2024 16:36

Bağcılar Mahallesindeki Vatandaşlar DİSKİ’ den Akan Lağım sularına Çözüm İstiyor

 

 

Bağcılar Mahallesi 1212. sokakta bulunan ve lüks sitelerin arasında yer alan 4444/2 parsel numaralı arazideki lağım suları, hem kötü kokusuyla hem de içinde barındırdığı tehlikeli canlılarla mahalle sakinlerine rahatsızlık veriyor. Gökkuşağı Villaları'nın arka bölümünde bulunan arazi, yaklaşık iki sene önce mahalle sakinleri tarafından islah edilmesi için 3 bin imza toplandı ancak yetkililerin bu durumu dikkate almadığı belirtiliyor.

Mahalle sakinlerinden Emin Beyazyüz, arazinin islah edilmesi için toplanan imzaların dikkate alınmadığını ve çevredeki sitelerin yönetimlerinin de sorunu çözmek için onlarda hareket halindeler. Beyazyüz, lağım sularının hem kötü koktuğunu hem de yılan, akrep ve kedi büyüklüğünde farelerin barındığına dikkat çekiyor. Ayrıca, arazinin park alanına dönüştürülmesi gerektiğini vurguluyor.

Mahalle sakinleri, bu konuda belediyeye defalarca başvurduklarını ancak henüz bir çözüm bulunmadığını belirtiyor. Siyah alanın yeşil alan ve oturma alanı olarak belirlendiği, üst kısımda ise çocuk parkı olması gerektiği ifade edilmesine rağmen sorunun çözülmediği dile getiriliyor.

Yaşanan bu durum, Bağcılar Mahallesi sakinlerini endişelendirirken, çözümün bir an önce hayata geçirilmesi ve vatandaşların sağlığının korunması için yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor.




Bu haber 597 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI