Bugun...



Filistin'deki zulme karşı ses veren çocuklar: Gazze'deki kardeşlerimizi kurtarın!

Diyarbakır'da düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine katılarak Filistin'deki insanlara destek olma ve seslerini dünya çapında duyurarak bu zulme son verme arzusunu taşıdıklarını ifade eden çocuklar, "Bugün bu meydandan ses vereceğiz ve diyeceğiz ki: Bu zulmü durdurun, Gazze'deki kardeşlerimizi kurtarın." mesajını ilettiler.

facebook-paylas
Tarih: 30-04-2024 00:05

Filistin'deki zulme karşı ses veren çocuklar: Gazze'deki kardeşlerimizi kurtarın!

 

 

İşgalcilerin Filistin'de yürüttüğü acımasız ve vahşi saldırılar sonucunda yaşanan acıların gözleri önünde canlandığını ifade eden Peygamber sevdalısı çocuklar, Mevlid-i Nebi amacıyla bir araya gelmiş olsalar da aynı zamanda dünyaya Filistin'deki zulme karşı seslerini duyurmayı hedeflediklerini de dile getirdiler.

"Gazze'yi kurtarın çağrısı yapacağız"

Ravza Ezel Çimen

Şırnak ilinden Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem'in mevlid programına katılan Ravza Ezel Çimen, "Peygamberimizi çok seviyoruz. Dört gözle onun doğumunu kutlamayı bekliyorduk. Annem ve kardeşlerimle etkinliğe geldim, babam daha sonra gelecek. israil, Filistin'de Müslümanların üzerine bombalar yağdırıyor. Her yer yangın yerine dönmüş ve kardeşlerimiz ölüyor. Çocuklar, anneler, öğretmenler, doktorlar ölüyor. Herkesi acımasızca öldürüyorlar. Bizler de bu meydandan bütün dünyaya 'Gazze'yi kurtarın, çocukları, öğretmenleri, yeni doğan bebekleri, babaları kurtarın' çağrısı yapacağız," şeklinde konuştu.

"Ben bu meydandan ses veriyorum, bu zulmü ve bu savaşı durdurun"

Uveys Delibaş

Bugün buraya hem Peygamber Efendimizin mevlid etkinliğine hem de Filistin halkının sesi olmaya geldiğini ifade eden Uveys Delibaş, "Mevlid etkinliğin yapılmasını sabırsızlıkla bekliyorduk. israil çok acımasız ve adaletsizce Filistin halkını katlediyor. İnsanlar açlıktan yerden topladıkları yemleri un yapıyorlar, kaçmak isteyenlere de bomba yağdırıyorlar. Bu duruma topluca karşı çıkmalıyız ama kimse karşı çıkmıyor. Bugün sesimizi duyurmaya geldik. Hep birlikte Filistin halkına destek olacağız. Ben bu meydandan ses vereceğim, bu zulmü ve bu savaşı durdurun," çağrısında bulundu.

"Orada insanlar, anneler, babalar ölüyor ama kimse bir şey yapmıyor"

Filistin halkı için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğunu ifade eden Mehmet Şirin Atlı, "Orada insanlar, anneler, babalar ölüyor ama kimse bir şey yapmıyor. İnsanlar şu anda büyük bir açlıkla karşı karşıya, bizler bugün bu meydandan ses vereceğiz ve diyeceğiz ki: 'Bu zulmü durdurun, Gazze'deki kardeşlerimizi kurtarın," şeklinde tepkisini dile getirdi.

"Kardeşlerimizin Gazze'de katliama, açlığa, soğuğa maruz kalması bize büyük bir acı veriyor"

siyonist işgal rejiminin Filistin'de kardeşlerini katlettiğini dile getiren Ömer Kılıç, "Kardeşlerimiz bombalarla yıkılmış evlerin altında can çekişiyor veya soğuktan ölüyorlar. Onların Gazze'de katliama, açlığa, soğuğa maruz kalması bize büyük bir acı veriyor. Onlar orada acı çekerken bizler burada öylece sessiz kalıyoruz. Onlara yardım etmemiz gerekiyor. Bugün burada Gazze için ses vereceğiz. Dünyaya diyeceğiz ki: 'Filistin'de yapılan zulüm ve katliamları durdurun artık." ifadelerini kullandı.

"İnşallah buradan sesimizi tüm dünyaya duyurabiliriz"

Efe Önce ise Peygamber Efendimizin doğum gününe katılmasının sebebini Gazze'deki direnişi güçlendirmek olarak açıkladı.

Önce, "Sevincimizi artırmak için kutlu doğum etkinliğine geldik. Bugün inşallah Gazze'deki kardeşlerimizin sesi olacağız ve onlara güç vereceğiz. Buradan sesimizi tüm dünyaya duyurmayı umuyoruz. Etkinlikte büyük bir kitle var, umarım Filistin'de mücadele eden kardeşlerimizin sesi olmayı başarabiliriz. Çünkü orada kadınlar ölüyor. Filistin'de kötü bir durum var, insanlar açlıktan ölüyor." şeklinde konuştu.

 




Bu haber 349 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI