Bugun...



Doğu Pediatri Derneği Yönetim Kurulu Gazze'deki Çocukların Acısını Duyuruyor

Dünya Genelindeki Çatışmalarda Yaşamını Yitiren Binlerce Çocuğa Dikkat Çekiyorlar

facebook-paylas
Tarih: 31-10-2023 00:07

Doğu Pediatri Derneği Yönetim Kurulu Gazze'deki Çocukların Acısını Duyuruyor

Yasin GÜLER - Dünya genelindeki savaşlar ve çatışmalar, her yıl binlerce masum çocuğun yaşamını kaybetmesine ve milyonlarca çocuğun doğdukları ülkelerde veya dışında yerlerinden edilmesine yol açarken, Doğu Pediatri Derneği Yönetim Kurulu, bu insanlık trajedisine dikkat çekmek ve yaşananların önüne geçebilmek için bir bildiri yayınladı.

Çocukların fiziksel, zihinsel ve ruhsal sağlıklarının ciddi şekilde tehlikede olduğu dünyanın farklı bölgelerinde, çocukların haklarına yönelik ciddi ihlaller son on yılda neredeyse on kat arttı. Bu durum, çocukların yaşadığı acılara acil bir çözüm bulunmasının ne kadar kritik olduğunu gözler önüne seriyor.

Doğu Pediatri Derneği Yönetim Kurulu, çatışma bölgelerinde yaşayan çocuklara yönelik saldırıları ve hak ihlallerini şiddetle kınıyor. Bu tür olayların kabul edilemez olduğunu vurguluyor ve ulusal ve uluslararası topluluğu çocuk haklarını savunmak ve korumak için daha fazla çaba göstermeye çağırıyor.

Gazze'deki son gelişmeler de açıklamada özel bir vurgu noktası oluşturuyor. Binlerce çocuğun yaşamını yitirdiği Gazze'de, halkın temel ihtiyaçlarına erişim sıkıntısı, susuzluk ve enerji kesintileri gibi insani krizler yaşanıyor. Doğu Pediatri Derneği Yönetim Kurulu, bu trajik durumu insanlık adına bir kriz olarak kabul ediyor ve bu çocukların yaşamlarının korunması gerektiğini belirtiyor.

Aynı zamanda, ulusal ve uluslararası yardım örgütlerini, özellikle Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNICEF gibi kuruluşları Gazze'deki çocuklara yardımlarını ulaştırmak için cesaretle görevlerini yerine getirmeye çağırıyorlar.

Doğu Pediatri Derneği Yönetim Kurulu, bu bildiriyle çocuk haklarının korunması ve dünya genelindeki çocukların yaşadığı acılara dikkat çekmek istiyor. Çocukların geleceğini güvence altına almanın ve onların yaşamlarını korumanın, tüm insanlık için bir öncelik olduğunu hatırlatıyor.

Doğu Pediatri Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi ;

"Dünya genelinde savaş ve çatışmalardan dolayı her yıl binlerce çocuk hayatını kaybederken, milyonlarca çocuk doğdukları ülkede veya dışında yerlerinden edilerek en ağır bedeli ödüyor.

Dünyanın farklı bölgelerinde fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak sömürülen, haksızlığa uğrayan veya öldürülen çocukların acılarını duyurmak ve yaşananların önüne geçilebilmek için gerekli bilincin oluşturulması boynumuzun borcu.

Dünyadaki çatışmalardaki çocuk haklarına yönelik ağır ihlaller 2010'dan bu yana neredeyse on kat arttı.

Dünya çatışmalarda ölen ya da sakat kalan binlerce çocuğu korumak konusunda açık şekilde başarısızdır. Bu çağımızın ahlaki bir krizidir. Çocuklara yönelik saldırıları asla kabul etmiyoruz. 

Çatışma alanlarında birçok çocuk silah altına alınırken, şiddet ve terörizmden kaynaklı olaylardan yüzbinlerce çocuk yaşam, sağlık ve eğitim gibi temel haklarından mahrum kalıyor.

Bugün Gazze’de yaşadıklarımıza bir bakalım. Ölen binlerce çocuk. Gazze halkını, bir silah gibi kullandıkları açlıkla, susuzlukla, yakıtsızlıkla, sağlık hizmetlerini çökerterek topluca yok etme peşinde olan bir zihniyet hakim. Tüm benliğimizle kınıyor ve lanetliyoruz.

Ulusal ve uluslararası tüm yardım örgütlerini başta Dünya Dağlık Örgütü ve UNICEF olmak üzere bir kez daha cesaretle yardımlarını Gazze’ye ulaştırmaya davet ediyoruz.

Doğu Pediatri Derneği Yönetim Kurulu"




Bu haber 732 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI