Bugun...



“Doğudan Batıya Kadim Besteler" konseri gerçekleşti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi kapsamında Pera Ensemble Müzik Topluluğu Diyarbakır’da konser verdi.

facebook-paylas
Tarih: 17-03-2024 12:32

“Doğudan Batıya Kadim Besteler

 

 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği ‘2024 Ali Emiri Kültür-Sanat Sezonu’ Ramazan ayı etkinlikleriyle devam ediyor.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda Pera Ensemble Müzik Topluluğu bu toprakların duygu dünyasından çıkmış kadim besteleri yorumladı.

Pera Ensemble Müzik Direktörü Mehmet Yeşilçay, topluluğun gayesinin Doğu ve Batı arasındaki bağlantıları bulmak ve köprü kurmak olduğunu söyledi.

“Bizim yaptığımız iş barok dönemi Türk Müziği ve Batı’da Alaturka tarzında yapılan besteleri bulmak araştırmak ve yeniden getirip sahnelere kazandırmak.” diyen Yeşilçay, Avrupa’nın en önemli müzik ödülünü aldıklarını ifade etti.

Yeşilçay, şöyle konuştu:

“Geçen sene ilk defa geldim ben buraya. Benim için büyük bir sürpriz oldu. Ben Diyarbakır’ın böyle olduğunu hiç tahmin etmiyordum. Büyük bir hayranlık yaşadım. İnsanları çok sevdim. Allah bize bu konseri nasip etti. İnşallah izleyiciler beğenirler.”




Bu haber 656 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI