Bugun...



Esnaflar’dan enflasyon protestosu

Diyarbakır’da bir grup esnaf, kur artışı ve yüksek enflasyonu sahte dolar yakarak protesto etti. Esnaflar sık sık "Esnaf öldü yetkililer nerede ?" sloganı attı.

facebook-paylas
Tarih: 24-11-2021 00:00

Esnaflar’dan enflasyon protestosu

Son dönemlerde Türk lirasının döviz karşısında hızla değer kaybetmesine bağlı yaşanan fiyat artışları Diyarbakır’da bir grup esnaf tarafından protesto edildi. Merkez Yenişehir ilçesi Ofis Semti’nde bulunan AZC Plaza önünde bir araya gelen esnaflar, yanlarında getirdikleri sahte dolarları yaktı. Sık sık “Esnaf öldü yetkililer nerede?’ sloganları atan esnaflar, alkış ve ıslıklarla protestolarını sürdürdü.

‘ESNAF ÖLDÜ YETKİLİLER NEREDE?’

Esnaflar adına açıklama yapan Ahmet Arık, ekonomik kriz ve artan kur artışlarından dolayı artık iş yapamaz duruma geldiğini aktardı. Esnaflar olarak bu duruma “Artık yeter” demek için bir araya geldiklerini dile getiren Arık, “Şuan yaşadığımız bu memlekette birçok esnaf arkadaşımız, her gün bir sonraki günü düşünüp endişeyle uyuyamıyor. Kiralar birikmiş, mal alınmıyor ve satılmıyor. Hiçbir biçimde derdimize derman olunmuyor. Ne yerel yönetimlerden ne de genel olarak bir yetkilinin biz esnaflara ‘Bir sorununuz var mı? Ya da sizin sorunuza yönelik şöyle bir çözümümüz var’ denmiyor. Bizim buradaki duruşumuz aslında bu gidişata kimsenin artık ses çıkarmamasıdır. Esnaflarında durumu bilinsin diye, dertleri anlaşılsın diye buradayız. Biliniyor ki esnaf toplumun can damarıdır. Eğer sıkıntı yaşarsa toplum kötüye gider, gidişat kötüye gider. Bizim sesimizi en demokratik bir şekilde duyurun. Esnaf öldü yetkililer nerede?” diye konuştu.

Açıklamanın ardından alkış ve sloganlarla durumu belli bir süre daha protesto eden esnaflar daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.




Bu haber 325 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI