Bugun...



Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

facebook-paylas
Tarih: 26-02-2024 20:44

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem hattında konuşmaları öncesi incelemelerde bulunarak test sürüşü yaptı. Erdoğan, kendisine eşlik eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan proje hakkında brifing aldı.

 

Törende konuşan Bakan Uraloğlu, Sirkeci-Kazlıçeşme arasında; âtıl vaziyette olan 8,3 kilometrelik hattın yepyeni bir konsept ile hem demir yolu hem de yaya odaklı bir proje olarak İstanbul’a kazandırmış olmanın heyecanını ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

 

Uraloğlu 141 yıldan fazla bir süre İstanbul ulaşımının omurgalarından biri olarak hizmet veren Sirkeci-Kazlıçeşme Hattının atıl hale geldiğini ve hattı sil baştan yaparak hem demiryolu hem de yaya odaklı çevreci bir proje ile yeniden İstanbul’a kazandırdıklarını belirtti.

 

Uraloğlu, "22 adet kara yolu ve yaya alt geçidi içeren projemiz sadece İstanbullu hemşerilerimizin ulaşım ihtiyacını karşılamayacak, aynı zamanda; 7,3 kilometre yaya ve bisiklet yolu, 122 bin 550 metrekare meydan ve rekreasyon alanları, 6 bin metrekare kapalı sosyal-kültürel alanları, 74 bin metrekare yeni yeşil alanıyla sosyo-kültürel yönü itibariyle de öne çıkmaktadır." dedi.

 

Proje alanının toplam 215 bin metrekare olduğunu söyleyen Uraloğlu, çalışma alanının 92 bin 450 metrekaresinin demiryolu ulaşımı için kullandıklarını ifade etti.

 

Uraloğlu, geri kalan 122 bin 550 metrekarenin ise yaya yürüme alanı, bisiklet, scooter parkuru, dinlenme ve rekreasyon alanları olarak düzenlendiklerini ve bu kısmı vatandaşların yaya olarak kullanımına açarak İstanbul’a şehrin tam kalbinde büyük bir yeşil alan kazandırmış olduklarını belirtti.




Bu haber 409 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI