Bugun...



EBS İki Nolu Şubesi, Çalışanların Özlük Haklarını Koruma ve Çözümü ile İlgili Çalıştay Düzenledi.

Eğitim Bir Sen Dicle Üniversitesi Şubesi, 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri'ne yönelik olarak çalışanların özlük haklarındaki sorunları ve çözüm önerilerini belirlemek amacıyla bir çalıştay düzenledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 05-06-2023 07:29:55 Tarih: 05-06-2023 00:03

EBS İki Nolu Şubesi, Çalışanların Özlük Haklarını Koruma ve Çözümü ile İlgili Çalıştay Düzenledi.

Yasin GÜLER -
 
Eğitim Bir Sen Dicle Üniversitesi 2 Nolu Şube Başkanı Yüksel Gümüş'ün başkanlığında, Dicle Üniversitesi EBS şube temsilciliğinde yapılan çalıştayda, farklı komisyonlardan üyeler yer alarak çalışanların mağduriyetlerine odaklandı.
 
Çalıştayda görev yapan katılımcılar arasında; 
İdari Personel Komisyonu'nda Fak. Sek. Abdulkadir DAĞ (Başkan), Şef Ömer TUTAL, Tekniker Ali DEMİR, Müh. Murat Yiğit, Tekniker Kadri TURAN, Fak. Sek Mehmet Soysal, Şb. Müd. M. Emin GÖÇERİ, Müh. M. Sait SÖNMEZ, Resul AKKAYA yer aldı. Akademik Personel Komisyonu'nda ise Prof. Dr. Cuma AKINCI (Başkan), Doç. Dr. Rıfat ABLAY, Prof. Dr. Nasrettin Genli, Doç. Dr. Özkan ÇIĞA, Öğr. Gör. Tahir DİLEKÇİ, Dr. Öğr. Üy. Ahmet AYDIN, Arş. Gör. Levent Yorulmaz görev yaptı.
 
Ayrıca Kadın Komisyonu'nda Nuray HATTAPOĞLU (Başkan), Esmer BESBELLİ, Fatma ÇAĞIRAN ve kadın üyeler yer aldı. Engelli Komisyonu'nda ise Öğr. Gör. Mehmet ATILMIŞ (Başkan) ve Şeyhmus GÜRBÜZ görev aldı. Şehit-Gazi komisyonunda ise birim sorumluları ile birlikte 2 üye daha yer aldı.
 
Çalıştay sonucunda alınan notlar rapor haline getirilerek Genel Merkeze gönderildi. 
 
Eğitim Bir Sen Dicle Üniversitesi 2 Nolu Şube Başkanı Yüksel Gümüş, bu çalışmanın sonucunda yapılan faaliyetleri açıkladı. Konuşmasında, sendikanın faaliyetlerini her geçen gün artırdığını ve çalışanların ekonomik, sosyal ve mesleki haklarını koruma ve geliştirme amacını taşıdığını belirtti.
 
Yapılan faaliyetler arasında sosyal, kültürel ve bilimsel konularda konferans, seminer ve paneller düzenlenmesi, deprem yardımı faaliyetleri, banka promosyon ihalelerine katılma, görevde yükselme sınavlarına hazırlık eğitimleri, basın açıklamaları ve mitinglere katılım, üyelerin sorunlarını dinleme toplantıları, iftar yemekleri, kan bağışı kampanyaları, emekli üyelerle buluşma gibi etkinlikler yer aldı.
 
Eğitim Bir Sen Dicle Üniversitesi Şubesi Başkanı Yüksel Gümüş yaptığı konuşmada;
 
"Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir Sen Sendikasının Diyarbakır 2 Nolu Şubesi olan ve Dicle Üniversitesinde Kamu çalışanlarının yetkili sendikası olan şube, faaliyetleri ile göz doldurmaya devam ediyor. Her yıl Mayıs ayında Mutabakat adı verilen sendika üye sayılarının belirlenmesi işlemi bu yıl da gerçekleşmiş ve Eğitim Bir Sen Dicle Üniversitesinde tekrar yetkili sendika olarak belirlenmiştir. Dicle Üniversitesinde sendikalı olan kamu çalışanlarının % 70’i Eğitim Bir Sen’inin tercihi olduğu belirlenmiştir. Böylece Eğitim Bir Sen Dicle Üniversitesinde 2012 yılından bu yana Yetkili Sendika olma vasfını korumuş ve çalışanların güvenini tazelemiştir.
 
  Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube, çalışanların ekonomik, sosyal ve meslekî hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi amacıyla faaliyetlerini her geçen gün artırmaktadır. 
 
Şube tarafından Sosyal, Kültürel ve bilimsel konularda konferans, seminer ve paneller düzenlenmiş ve katılım sağlanmıştır. 1 Aralık 2022 tarihinde Araştırmacı Yazar Vehbi VAKKASOĞLU’nun katılımı ile “İdeal Eğitimcinin Özellikler” konulu programı Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlemiş, program çalışanlar ve öğrencilerden büyük rağbet ve beğeni görmüştür.
 
Asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremde de Şube olarak üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Sendika Genel Merkezi ile koordineli olarak Genel Merkezden Diyarbakır’a gönderilen yardım tırların ilgili yerlere ulaştırmış, Üniversite bünyesinde yardım kampanyası başlatarak toplanan yardımları Diyarbakır ve Adıyaman’da depremzedelere ulaştırmış, gönüllü ekipler oluşturarak AFAD yardım toplama merkezinde çalışmalara katkıda bulunmuştur. Yine depremzedelere ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Gıda Kolisi yardım kampanyası başlatılmış, Ramazan ayı süresince  bizzat gönüllü üyeler tarafından ihtiyaç sahipleri belirlenerek koliler teslim edilmiştir.  
 
Sendika üyelerine katkıda bulunmak amacıyla Genel Merkez tarafından hazırlatılmış olan Dijital Kimlik uygulaması sayesinde yerel ve ulusal firmalarla indirim anlaşmaları imzalanmış ve tüm üyelerin kullanımına sunulmuştur.
 
Bahar mevsiminde ağaçlandırma kampanyası başlatılarak kampüs alanının ağaçlandırılması ve çevre koruma konusunda bilinçlendirme faaliyetleri yürütülmüştür.
 
Üyelerin sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek üzere zaman zaman toplantı programları düzenlenmektedir. Bu kapsamda her gün bir birimde kahvaltı programları düzenlenerek üyelerle buluşturmaktadır. Belirlenen sorunlar rapor halinde Sendika Genel Merkezine sunulmakta, yapılacak olan Toplu Sözleşme görüşmelerinde gündem oluşturulmaktadır.
 
Pandemi dönemi hariç her yıl Ramazan ayında tüm üyelerimize yönelik iftar yemekleri organize edilmiştir
 
Yetkili Sendika olarak 6 ayda bir Üniversite Yönetimi ile Kamu İdari Kurul Toplantısına katılarak çalışanların sorunları ve çözüm önerileri dile getirilmiştir.
 
Banka Promosyon ihalelerine katılarak çalışanlar için en üst düzeyde anlaşma yapılması için faaliyetlerde bulunmuştur.
 
Başarılı çalışanları teşvik ve takdir etmek üzere Akademik ve İdari Performans Ödül törenleri düzenlemektedir.
 
Görevde Yükselme Sınavlarına hazırlık amacıyla üyelere yönelik olarak eğitim programı düzenlemekte ve hazırlık kitabı dağıtmaktadır.
 
Zaman zaman Memur maaşlarına yapılan yetersiz zamlar ile ilgili yapılan basın açıklamaları ve mitinglere katılım sağlanmıştır.
 
Çalışanların sesini yerel ve ulusal basında duyurmak için basın mensupları ile buluşmalar gerçekleştirilmiştir.
 
Tüm üyelere yönelik olarak hasta ve taziye ziyaretleri gerçekleştirilmektedir.
 
İlçelerde bulunan birimlerdeki üyeler yerinde  ziyaret edilerek sorunları yerinde dinleme imkanı oluşmuştur.
 
Her yılbaşında üyelere takvim, kalem, not kağıdı dışında çanta, cüzdan veya kupa bardak gibi hediyeler takdim edilmektedir.
 
Kızılay ve Rektörlüğümüz ile beraber kan bağışı kampanyaları yürütülmektedir.
 
Her yıl emekli olan üyeler ile Vefa Buluşması yapılmaktadır.
 
Merkezi yemekhane yanında bulunan Sendika binası her öğle vakti üyeler için açık tutularak gelen üyelere çay, su vs. ikram yapılmaktadır. Cuma günleri kadın üyeler ve kadın komisyonu için tahsis edilmektedir.
 
Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet Öğrenci Kulübü (ADEM) ile beraber Kitap Okuma gibi farklı etkinlikler yürütülmektedir.
 
Farklı konularda iftiraya uğrayıp mağdur olan üyelere hukuki destekler verilmekte, çeşitli nedenlerle zor duruma düşen üyelere nakdi yardımlar yapılmaktadır.
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Cami Alanlarını Yeşil Alana dönüştürme kararı protesto eylemi, Emekli generallerin darbeyi çağrıştıran duyurularına tepki amaçlı basın açıklaması ve suç duyurusunda bulunulması, Öğrenci Yurdu civarındaki yola verilen Şehit Sahabi Iyaz bin Ganem (R.A.) isminin değiştirilmesi karşısında protesto gösterileri, Diyarbakır’ın Fethinin Yıldönümü Kutlamaları ve Yürüyüşü gibi etkinliklere katılım sağlanmıştır
 
Üyelerin motivasyonunu artırmak amacıyla 18-23 Haziran 2023 tarihleri arasında Karadeniz Turu ve Batum Gezi programı düzenlenmiştir." diyerek bu çalıştayın ise bundan sonra yapılacak olan memur toplantılarına ışık tutacağını ifade etti. 
 
Eğitim Bir Sen Dicle Üniversitesi Şubesi, Dicle Üniversitesi'nde faaliyet gösteren en güçlü sendika olarak üye sayısını diğer sendikaların üye sayısının iki katı olduğu biliniyor. Böylesi bir sendikanın üyelerinin her birinin büyük bir titizlikle sosyal ve ekonomik haklarını korumak ve geliştirmek amacıyla sürekli olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden EBS Şube Başkanı Yüksel GÜMÜŞ, "Sendika, üyelerinin sesini duyurmak, haklarını savunmak ve çalışma koşullarını iyileştirmek için etkinlikler, eğitimler, bilgilendirme toplantıları ve hukuki destek gibi çeşitli araçları dahi üyelerimizin huzuru ve refahı için kullanarak, bütün birimlerimiz ile tek vücut halinde çalışmaktayız" dedi.



Bu haber 3185 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI