Bugun...



Eğil'de Korkutan Yangın Devam Ediyor

Kontrolsüz Ateş, Yasak Alanda Büyük Yangına Sebep Oldu

facebook-paylas
Güncelleme: 12-06-2024 19:24:25 Tarih: 12-06-2024 18:47

Eğil'de Korkutan Yangın Devam Ediyor

 

 

Diyarbakır'ın doğal güzellikleriyle ünlü ilçesi Eğil, korkutan bir olayla sarsıldı. Piknik yapılması yasak olan bir alana götürülen kişi veya kişilerin kontrolsüz ateş yakması sonucu başlayan yangın, hızla yayılarak büyük bir felakete dönüştü. Eğil'in dağlık ve ormanlık alanlarında başlayan yangın, zor arazi şartları nedeniyle söndürülemiyor ve devam ediyor.

Yangının çıktığı bölge, dağın yamacında ve barajın karşı tarafında yer alıyor. Bu nedenle, yangının kontrol altına alınması ve söndürülmesi oldukça zorlu bir süreç haline geldi. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor ancak henüz sonuç alınamadığı bilgisi ulaştı.

Olayla ilgili görgü tanıklarının ifadelerine göre, bir teknecinin özel olarak anlaştığı kişileri piknik yapmanın yasak olduğu alana götürmesi ve bu kişilerin kontrolsüz ateş yakması sonucu yangının başlamasına sebep oldu. Bu durum, bölgedeki yetkililer tarafından da ciddi bir ihmal olarak değerlendiriliyor. Konuyla ilgili olarak ilçe emniyeti soruşturma başlatırken, yangının söndürülmesi için çaba harcanmaya devam ediyor.

Eğil'de yaşanan bu olay, doğal alanların korunması ve piknik yapılması yasak olan bölgelere dikkat edilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Yangının kontrol altına alınması için bölgeye destek ekipleri sevk edilip edilmediği öğrenilemezken vatandaşlar da benzer durumların yaşanmaması için daha dikkatli olmaya çağrılıyor.




Bu haber 634 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Asayiş Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI