Bugun...



TEST UÇUŞLARI BİTTİ AÇILIŞ İÇİN ARTIK GÜN SAYIYOR

-ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU: YENI HAVALİMANI KAPASİTESİ İLE TÜRKİYE’Yİ KKTC'YE KKTC’Yİ DE DÜNYAYA BAĞLAYACAK - "10 MİLYONUN ÜZERİNDE YOLCU KAPASİTELİ ERCAN HAVAALİMANI KKTC'NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK" -"TÜRKİYE YÜZ YILI SADECE ÜLKEMİZİ DEĞİL, YAVRU VATANI DA KAPSAYAN BİR YÜZ YIL OLACAK"

facebook-paylas
Tarih: 09-07-2023 13:22

TEST UÇUŞLARI BİTTİ AÇILIŞ İÇİN ARTIK GÜN SAYIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Türkiye'yi KKTC'ye KKTC'yi de dünyaya bağlayacak olan başkent Lefkoşa'daki yeni Ercan Havalimanı, 20 Temmuz’da Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle hizmete açılacak” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yeni Ercan Havalimanıyla ilgili son bilgileri paylaştı. Test uçuşlarının başarıyla tamamlandığı bilgisini veren Bakan Uraloğlu, “Açılış için artık gün sayıyoruz. İnşallah açılış, Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 20 Temmuz’da yapacağız. 400 milyon Euro yatırım bedelli havalimanı, 10 milyon yolcu kapasitesine sahip. 2 bin 755 metre uzunluğundaki mevcut piste kıyasla 3 bin 100 metrelik yeni pisti ile her model yolcu uçağının kullanımına müsait.  9 adet körük, 21 adet de açıkta olmak üzere toplam 30 uçaklık park alanı mevcut” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun geçtiğimiz ay ziyaret ederek, incelemelerde bulunduğu Ercan Havalimanı, en son teknoloji ile donatılan doğa dostu yapısı ve modern mimarisi ile göz dolduruyor. Bakan Uraloğlu, “Modern mimarisi ve adeta doğa dostu özelliği ile örnek bir havaalanı. Ercan Havaalanı turizme ve ekonomiye önemli katkı sağlayacak. Türkiye Yüz Yılı sadece ülkemizi değil, yavru vatanı da kapsayan bir yüz yıl olacak” dedi.

Açılış için gün sayan KKTC Ercan Havalimanı, yeni terminal binası ile adeta adanın çehresini değiştirecek, artan imkân ve kabiliyetleri ile geniş gövdeli uçaklara da ev sahipliği yapacak. İçerisinde daha fazla yolcu kapasitesi, daha geniş ve ferah sosyal alanlar yer alıyor.

 




Bu haber 707 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI