Bugun...



SP: 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ ALDATMACADIR!

Yağmur ENSARİ DİYARBAKIR – Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, 1 Eylül Dünya Barış Gününe dair açıklama...

facebook-paylas
Tarih: 01-09-2020 00:39

SP: 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ  GÜNÜ ALDATMACADIR!

Yağmur ENSARİ

DİYARBAKIR – Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, 1 Eylül Dünya Barış Gününe dair açıklama yaptı.

Silah üreten ülkelerin, hiçbir zaman barış istemeyeceklerini vurgulayan SP İL Başkanı Bozan, Yine 1 Eylül geldi ve Barış nutukları atılacak. Barış nutuklarını dinlerken şu gerçeği de biliyoruz. Silah üreten ülkeler hiç bir zaman barış istemezler gerçeği. Dünyanın birçok ülkesinde, özelikle de Orta Doğu’da çatışma, savaş, işgal, tecavüz, sömürü, yıkımlar olurken, milyonlar ölürken barıştan söz etmemiz mümkün değil. 1945’te Dünya barışını korumak için kurulduğu iddia edilen ve Abd, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa gibi daimi statüsünde ve her kararı veto hakkına sahip olan ülkelerin öncülüğünde kurulmuş olan Birleşmiş Milletler (BM), 1 Eylül'ü Barış Günü olarak ilan etmiş” dedi.

Küresel güçlerin BM aracılığıyla işgal, sömürü, oyalama ve savaşı barış maskesi altında devam ettirdiğini iddia eden Bozan, şunları söyledi: “BM kurulduğu ve Filistin ile ilgili ilk kararın verildiği günden bugüne Orta Doğu’ya hiç barış gelmedi. BM’nin Afganistan, Irak, Filistin, Mısır, Suriye ve diğer birçok ülkede savaş ve iç çatışmalar planlandığı gibi devam etmektedir. Dünyayı kana bulayan bu emperyalist güçler hangi barıştan bahsediyor? Bırakın barışı sağlamayı, onlar barış içinde olan ülkeleri ve milletleri, sömürü ve işgale hazırlamak için savaştırıyor. Küresel güçlerin, ilan ettiği ve kulaklara da hoş gelen “Barış Günü” hep oyalama, kinlerini kamufle etme, aldatma ve yalandan ibarettir. Dünyada gerçek anlamda Barışın tesis edilebilmesi için Saadet Partisi olarak şu prensiplerin yerine getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Savaş değil, barış. Çatışma değil, diyalog. Çifte standart değil, adalet. Üstünlük değil, eşitlik. Sömürü değil, iş birliği. Baskı ve tahakküm değil, insan haklan hürriyet ve demokrasi. Şunu bilmemiz lazım ki, silah üreten ülkeler silahlarını satmak için savaşlara ihtiyaçları vardır. Bu ülkelerin Barış ile ilgili kurdkları tüm kelimeler ve cümleler yalandır ve iki yüzlülüktür. Mağdurların mazlumların ve gelişmekte olan ülkelerin güç birliği yapması, D8'in etrafında toplanması ve D8'in aktif ve etkili hale getirilmesi gerekir. Samimi anlamda Barışın sağlanması için çalışmaların yapıldığı ve tüm insanlar için barışın tesis edildiği bir gelecek dileğiyle, 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutluyorum.”




Bu haber 67 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI