Bugun...



37 bebeğin ölümünün soruşturulmasına izin verilmedi

Salih YEŞİL Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde 37 bebeğin şüpheli ölümüne ilişkin dönemin...

facebook-paylas
Tarih: 03-10-2020 00:27

37 bebeğin ölümünün soruşturulmasına izin verilmedi

Salih YEŞİL

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde 37 bebeğin şüpheli ölümüne ilişkin dönemin İl Sağlık Müdürü Sait Avar ve diğer yetkililer hakkında soruşturmaya izin vermedi.

Diyarbakır eski Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde 2018’de 2 ay içinde 37 bebeğin yeni doğan servisinde enfeksiyondan ölmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma izni talebine olumsuz yanıt verdiği ortaya çıktı.

Valilik, Birlik ve Akademik Düşünce Derneği Başkanı Muhammed Beybur’un “olası kast ile öldürme”, “ihmali davranışla kasten öldürme” ve “taksirle öldürme” suçundan haklarında suç duyurusunda bulunduğu Diyarbakır İl Sağlık eski Müdürü Dr. Sait Avar, Op. Dr. Özgür Demirel, Dr. Zülfü Barış Şahin, Dr. Abidin Tüzün hakkında soruşturma izni vermedi.

‘VALİ SORUŞTURMAYA İZİN VERMİYORUM’

Eski Vali Güzeloğlu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma talebine “ (…) Hastanede temizliğe riayet edilmemesi, kötü yönetim ve vurdumduymazlık sonucu hastane enfeksiyonu kaynaklı bebek ölümlerine sebebiyet verildiği, ayrıca adı geçenlerin bu aksaklıklardan yöneticilik vasıfları dolayısıyla sorumlu olduğu iddiasının sübuta ermediği ve görevlerini kötüye kullanmadıkları değerlendirildiğinden 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6. Maddesi uyarınca Dr. Sait Avar, Op. Dr. Özgür Demirel, Dr. Zülfü Barış Şahin, Dr. Abidin Tüzün hakkında soruşturma izni verilmemesine karar verdim” yanıtını verdi.




Bu haber 59 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI