Bugun...



TEKDEMİR'den Acil Çağrı: Eğitimcilerin Güvenliği Tehlikede!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki Ali Emiri Anadolu Lisesi'nde yaşanan dehşet verici saldırının ardından, Memur Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan TEKDEMİR, eğitim camiasına yönelik artan şiddete karşı sert bir tepki gösterdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 30-04-2024 18:59:06 Tarih: 30-04-2024 18:54

TEKDEMİR'den Acil Çağrı: Eğitimcilerin Güvenliği Tehlikede!

 

 

Yasin GÜLER - Memur Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan TEKDEMİR, eğitimcilerin ve öğrencilerin güvenliğinin ciddi şekilde tehlike altında olduğunu belirterek, bu duruma acilen çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.

Oruç'un bıçaklanmasının ardından, TEKDEMİR olayı nefretle kınayarak, bu tür vahşi saldırıların artık kabul edilemez olduğunu vurguladı. Eğitimcilerin, öğrencilerin ve okulların güvenliğinin sağlanması için derhal adımların atılması gerektiğini belirtti. Eğitimcilerin şiddete maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan TEKDEMİR, saldırganların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Okul Müdürü Hüseyin Oruç'a Acımasız Saldırı Gerçekleşmişti

Olay, Ali Emiri Anadolu Lisesi'nde eski bir öğrenci ve üç arkadaşının okul müdürü Hüseyin Oruç ile yaşadığı tartışma sonrasında gerçekleşti. Tartışmanın hızla fiziksel bir şiddete dönüşmesiyle saldırganlar, Oruç'u bıçaklayarak ağır yaralamış, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Oruç, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Polis ekipleri, olayın ardından kaçan saldırganları yakalamak için geniş çaplı bir operasyon başlattıği öğrenildi.

Sosyal medya kullanıcıları "Bu vahşi saldırı, eğitim camiasında büyük endişe ve korkuya neden olurken, toplumun genelinde eğitimcilerin ve öğrencilerin güvenliği konusunda daha etkili önlemler alınması yönünde çağrı yaptı. Okulların, öğrencilerin ve eğitimcilerin güvenliğini sağlamak devletin en temel sorumluluğudur ve bu konuda daha fazla vakit kaybedilemez! şeklinde yorumladı.




Bu haber 1031 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI