Bugun...



TESSEP'ten "Kudüs Tarihi ve Filistin Meselesi" paneli

Tesettür Seferberliği ve Erdemli Kadınlar Derneği (TESSEP), İstanbul'da "Kudüs Tarihi ve Filistin Meselesi" adıyla bir panel düzenledi.

facebook-paylas
Tarih: 15-01-2024 00:20

TESSEP'ten


 

 

Güngören Genç Osman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele, dernek üye ve gönüllülerinin yanı sıra halktan birçok kişi katıldı.

Hafız Zehra Daş'ın Kur2’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve sinevizyon gösterimi ile devam eden programda konuşan TESSEP Yönetim Kurulu Üyesi Şükran Keskin, dernek olarak Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde, kadınlarımız başta olmak üzere genç kızlara, çocuklara Kur'an ve sünnet ekseninde eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları organize ettiklerini söyledi.

"Filistin davasında kadının rolü çok büyüktür"

7 Ekim'den bu yana Kudüs ve Filistin meselesinin tüm dünyanın gündeminde olduğu gibi kendi gündemlerinde ve çalışmalarında birinci öncelik olduğunu aktaran Keskin, "Yeryüzünün kutsal beldesi Kudüs ve Mescid-i Aksa 3 ayı aşkın bir suredir işgalin en zor dönemlerinden birini yasamaktadır. Siyonistler, Müslümanları tamamıyla bu topraklardan çıkarmanın provasını yapmaktadır. Kudüs gündemimizde yeteri kadar yer almadıkça siyonistler daha pervasızca hareket etmeye devam edeceklerdir. Toplum içerisinde ve Filistin davasında kadının rolü çok büyüktür. Asıl değişimin Kadınların eliyle gerçekleşmektedir." dedi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından düzenlenen panelde Kudüs ve Peygamberler temalı bir konuşma gerçekleştiren Eğitimci Şeyma Barlak, Kudüs ve Filistin'in peygamberlerin emaneti olduğuna dikkati çekti.

Barlak, Kudüs'ün ve dünya Müslümanlarının izzetini bir avuç mücahidin ayakta tuttuğunu, bunun için her alanda Filistin halkına destek verilmesi gerektiğini kaydetti.

"Zulmeden işgalcilere sessiz kalan dünya zulme ortaktır"

Panelistlerden Büşra Çetiz de Hazreti Ömer ve Selahaddin-i Eyyubi tarafından gerçekleştirilen Kudüs Fethine değinerek, "Kudüs Müminlerin davasıdır. Nerede olursak olalım bu dava bizi doğrudan ilgilendiriyor. Şu anda bölgede olağanüstü bir zulüm var. Zalimliği devlet anlayışı olarak benimseyip mazlum Müslümanlara iliklerine kadar zulmeden işgalcilere sessiz kalan dünya bu zulme ortaktır." diye konuştu.

"Filistinli kadınların duruşu hepimize umut veriyor"

Filistin direnişinde kadının rolü temalı bir konuşma gerçekleştiren panelistlerden Eğitimci Sümeyye Turan Varol, "Babaları, kardeşleri, eşleri, çocukları öldürülen kadınlar, mücadelenin tam ortasında kendilerini bulmuşlardır. Tüm bunlara rağmen kadınları direnişte omuzları dik, gözleri kararlı ve haykırışları ile suskun ümmete ders veriyor. Onların bu durusu hepimize umut veriyor." Şeklinde konuştu.

Panel, İlknur Gürsul'un yaptığı dua ile son buldu.
 




Bu haber 412 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI