Bugun...



İsmailağa Cemaati Lideri Kılıç ve Yemenli alim Zindani ebediyete uğurlandı

​​​​​​​"Hasan Efendi" olarak bilinen ve dün ebediyete irtihal eden İsmailağa Cemaati'nin şeyhi Hasan Kılıç ile Yemenli alim Abdülmecid Zindani, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazı ile ebediyete uğurlandı.

facebook-paylas
Tarih: 23-04-2024 21:36

İsmailağa Cemaati Lideri Kılıç ve Yemenli alim Zindani ebediyete uğurlandı


    

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılım sağladığı cenaze namazı öncesinde Fatih Fevzipaşa Caddesi araç trafiğine kapatılırken caddeye bağlanan tüm cadde ve sokaklara da polis ekipleri tarafından barikat kuruldu.

 

Toplu taşıma araçlarının dahi girişine izin verilmeyen caddeye girmek isteyen vatandaşlar ise kurulan polis noktalarında üst araması yapıldıktan sonra girişlerine izin verildi.

Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii'nden itibaren trafiğe kapalı ola caddeden Fatih Camii'ne yürümek isteyen vatandaşlar yaklaşık 3 kilometrelik alanı yaya olarak katetti.

 

On binlerce kişinin katılım sağladığı cenazeye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Eski Başkanı İsmail Kahraman, Diyanet İşleri Eski Başkanı Mehmet Görmez, Sudanlı Alim Şeyh Abdulhay Yusuf, Sudan Diyanet İşleri Eski Başkanı İsam Beşir ve birçok siyasi parti yetkilisi de katıldı.

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş tarafından kıldırılan ikindi namazına müteakiben İsmailağa cemaati Lideri merhum Hasan Kılıç'ın cenaze namazını Ahmet Fikri Doğan, Yemenli Alim Abdülmecid Zindani'nin cenaze namazını ise Sudanlı alim Şeyh Abdulhay Yusuf kıldırdı.

 

Yapılan telkin konuşmasının ardından merhum Hasan Kılıç'ın cenazesi Edirnekapı Sakızağa Mezarlığı'na, Yemenli Alim Abdülmecid Zindani'nin cenazesi ise Eyüpsultan Piyer Loti Mezarlığı'na defnedilmek üzere musalladan kaldırıldı.

İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belirlendi

Kılınan cenaze namazlarının ardından yapılan telkin konuşmasının sonunda ise merhum Hasan kılıç hoca henüz hayattayken vefatı sonrasında cemaatin başına geçmesini uygun gördüğü Ahmet Fikri Doğan cemaatin yeni lideri olarak ilan edildi.
 




Bu haber 683 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI