Bugun...



Hekimlerin sessiz yürüyüşü 15'inci haftasında

Filistinli meslektaşları başta olmak üzere Gazze'de sivillere yönelik yapılan saldırılara dikkat çekmek ve oradaki sağlık çalışanlarına desteklerini ifade etmek üzere hekim ve diğer sağlık çalışanlarının başlattığı sessiz yürüyüş 15'inci haftasına girdi.

facebook-paylas
Tarih: 24-02-2024 22:13

Hekimlerin sessiz yürüyüşü 15'inci haftasında

 

 

Diyarbakır ile beraber Türkiye'nin birçok ilinde eş zamanlı olarak düzenlenen "Hekimlerin Sessiz Yürüyüşü" etkinliği kapsamında Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri basın açıklamasının yapılacağı Selahaddin Eyyubi Camii'ne doğru yürüyüşe geçti.

Merkez Yenişehir Selahaddin Eyyubi Cami yerleşkesinde düzenlenen basın açıklamasını Doç. Dr. Eşref Araç okudu.

İşgal rejiminin yıllardır sürdürdüğü sistematik işgal politikasını 7 Ekim’den bu yana şiddetini arttırarak sürdürdüğünü, Gazze’nin kuzeyinde 400 bin civarında Gazzelinin topraklarını terk etmeyi reddedip işgal rejiminin bombardımanı altında açlık, susuzluk ve soğukla mücadele etiğini belirten Araç, Han Yunus bölgesinde işgalci teröristler özellikle hastane çevrelerinde keskin nişancılar ile sivilleri öldürdüğüne dikkat çekti.

"Bir avuç mazlumun karşısında bütün dünya zalimleri tek safta saldırmaya devam ediyor"

Gazze’nin güneyine sıkışmış 1,5 milyon insanın hayatta kalma mücadelesi verdiğini sözlerine ekleyen Araç, "Güneyin son noktası Mısır sınırında, Refah kentinde 1,2 milyon insan bir mahalleye sıkışmış durumda ve israil bu bölgeyi bombalamaya, sınır bölgesine sığınan sivilleri öldürmeye devam ediyor. Gazze'ye giren su vanaları kapatıldı, tarlalar bombalanıyor, tam 30 hastane ve 53 sağlık merkezi hizmet dışı bırakıldı. Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne sığınan sivilleri kuşatma altına alan işgal birlikleri hastaneyi zorla tahliye ediyor. Yine de meslektaşlarımız, sağlık çalışanları; elektriksiz, susuz, oksijensiz, ilaçsız şartlarda tedavi vermek için destansı biçimde mücadele ediyor." dedi.

Bütün bu saldırılar yetmiyormuş gibi Gazze'ye insani yardımın girilmesine izin verilmediğine dikkat çeken Araç, Filistin'in her gün binlerce tır yardıma ihtiyacı varken günde 3-5 tırın girmesine izin veriliyor. Mısır, Gazze sınırına beton barikatlar kurup jiletli teller ile sınırı güçlendiriyor. israil işbirlikçisi devletlerin ve şirketlerin, soykırıma olan aleni desteği artarak sürüyor. Bir avuç mazlumun karşısında bütün dünya zalimleri tek safta saldırmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"Zulme destek olan ilaç firmalarını boykotu hatırlatıyor, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden de aynı hassasiyeti bekliyoruz"

Araç, "Biz hekimler ve sağlık çalışanları olarak buradan bütün meslektaşlarımıza ve halkımıza sesleniyoruz: Hayatımızın her alanında ve mesleklerimizde 'boykot' çağrımızı tekrarlıyoruz. Şirketlerin açıkladığı son rakamlardan anlıyoruz ki; günlük hayatımızda gösterdiğimiz en ufak boykot çabası, hep birlikte olunca çığ olup büyüyor. Tüm meslektaşlarımıza zulme destek olan ilaç firmalarını boykota devam etmeyi hatırlatıyor, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden de aynı hassasiyeti hastane eczanelerinde göstermesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Yetkililere de seslenen Araç, şu ifadelere yer verdi:

"Buradan devletimize sesleniyoruz: Filistinli kardeşlerimizin yararına olacak bütün adımları destekliyoruz ve sonuna kadar arkasındayız. Bu konuda sağlık çalışanları olarak gereken bütün desteği gücümüz yettiğince vermeye hazırız."

Araç, "15'inci haftasında toplandığımız 'Sessiz Yürüyüş'ümüzde, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından ayrılmayan Gazzeli meslektaşlarımızı tekrar selamlıyoruz! İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz!" dedi. 




Bu haber 856 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI