Bugun...



Türkiye, Güney Afrika'nın işgal rejimine açtığı davaya müdahil oluyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile yaptığı ortak basın toplantısında, "Türkiye olarak Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e yönelik açtığı davaya müdahil olmaya karar verdik." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 01-05-2024 18:23

Türkiye, Güney Afrika'nın işgal rejimine açtığı davaya müdahil oluyor

 

 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi'yi Ankara'da ağırladı. İki bakan, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Fidan, "Endonezya ve Türkiye arasında terör başta olmak üzere birçok sorun masaya yatırıldı. Filistin konusunda iki taraf da aynı görüşleri paylaşıyor. Filistin'in uluslararası arenada tanınması için 'dost ülkeler' ile ortak bir çalışma sürüyor. 21. yüzyılda Gazze'de açlıktan ölümler yaşanırken, bölgede toplu mezarlar ortaya çıkarken uluslararası toplum daha neyi beklemekte? Artık zorlayıcı tepkilerin meydana gelmesi gerekiyor. israil-Filistin meselesinde Batı da bizim tutumumuza yaklaşıyor. israilin suçlarına kefil olan ülkelere ikaz olarak bir kez daha vurgulamak istiyorum. Krizin başından beri Gazze'de yaşanan insanlık trajedisinin dünyanın dört bir yanında tepki çekeceğini söyledik. Bugün, israil'e destek veren ülkelerde halk sokağa dökülmüş durumda. Gazze'de akan kan yalnızca Gazzelilerin kanı değildir." ifadelerini kullandı.

Fidan, Güney Afrika'nın, işgal rejimine karşı açtığı davayı ve Türkiye'nin bu konuda yaptığı çalışmaları anlatarak,"Türkiye olarak, Güney Afrika'nın açtığı soykırım davasına müdahil olma kararı aldık. Filistin'in yanında olmaya devam edeceğiz." diye ekledi. 




Bu haber 584 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI