Bugun...



DİYARBAKIR’DA DÜNYA GIDA GÜNÜ ETKİNLİĞİ

16 Ekim Dünya Gıda Günü vesilesiyle Sur İlçesi’ne bağlı Çarıklı/Fabrika İlkokulu’nda bununla ilgili anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 17-10-2023 12:05

DİYARBAKIR’DA DÜNYA GIDA GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Etkinliğe Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Aydın Vural ve Öğretim Üyesi Dr.Berna Duman Aydın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Kültür Daire Başkanı Kasım Aydın, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Deniz Kılıçoğlu başta olmak üzere il müdürlüğü Gıda ve Yem şube müdürlüğü personelleri ve Büyük Şehir Belediyesi çalışanlarının yanı sıra okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte Veteriner Fakültesi’nde görevli öğretim üyesi  tarafından Gıda Hijyenine dikkat çekilirken Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli Veteriner Hekim Düriye Erkek tarafından Yılın Teması konusunda bilgi verildi.

Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterilen etkinlik sunumların ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından katılan öğrencilere süt ve meyve ikramıyla sona erdi.

Dünya Gıda Günü’nün Önemi

16 Ekim 1945 yılında kurulan ve Türkiye’nin 1948 yılında üye olduğu Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nun kuruluşu nedeniyle her yıl 16 Ekim "Dünya Gıda Günü" olarak kutlanarak FAO tarafından her yıl ihtiyaç duyulan konular ve  tema belirlenerek  konunun bütün dünyada tartışılmasını sağlanıyor.

2023 yılının teması "Su Hayattır, Su Gıdadır, Geride Kimseyi Bırakma Olarak’’ belirlendi.




Bu haber 524 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI