Bugun...



İşgal rejimi Gazze'deki Türkiye Dostluk Hastanesi'ni yine hedef aldı

İşgal uçaklarının etrafını bombaladığı Gazze'deki Türkiye Dostluk Hastanesi'nde ciddi hasar meydana geldi.

facebook-paylas
Tarih: 30-10-2023 23:23

İşgal rejimi Gazze'deki Türkiye Dostluk Hastanesi'ni yine hedef aldı

 

Gazze'deki Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi müdürü Doktor Subhi, yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde kanser hastalarına yönelik tedavi veren tek hastane olan Türkiye Dostluk Hastanesi'nin çevresine işgal uçakları tarafından ikinci kez yeniden hedef alındığını söyledi.

Saldırının, hastanede ciddi hasara yol açtığını ve işleyiş düzenini bozduğunu ifade eden Doktor Subhi, ayrıca bazı elektromekanik çalışma sistemlerinde zarar oluştuğunu, bu durumun hastaların ve personelin hayatını tehlikeye soktuğuna dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı dün, aynı hastanenin çevresinin bombalandığını duyurmuştu. Doktor Subhi de dünkü ilk saldırı sonrası "israil işgali, kanser hastalarının acı ve ızdıraplarını artırıp onları ilaçtan ve tedavi için yurtdışına gitmekten mahrum bırakmakla kalmıyor, aynı zamanda hastane çevresini de hedef alarak hayatlarını tehlikeye atıyor." açıklamasını yapmıştı.

Doktor Subhi, hastanenin Türkiye'deki hükümet tarafından inşa edildiğini hatırlatarak, "İşgalci, Türkiye halkının Filistin halkımıza olan sevgisinin bir kısmını temsil eden bu yapıyı tüm vahşeti ile yok etmek istiyor." diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetine, işgalin suçlarını durdurma, Gazze Şeridi'ndeki kanser hastalarının bakımında önemli bir dönüm oluşturan bu tıbbi insani yapıyı koruma" çağrısında bulunmuştu. 
 




Bu haber 516 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI