Bugun...



İslam Karşıtı İçerikler, Toplumsal Duyarlılığı Zedeledi

DEM Partisi Propagandası Yapan Hesapların Müslümanları Hedef Alan Sosyal Medya Paylaşımları Tartışma Yarattı

facebook-paylas
Tarih: 21-03-2024 00:30

İslam Karşıtı İçerikler, Toplumsal Duyarlılığı Zedeledi

 

 

Yerel seçim atmosferi, sosyal medya platformlarında giderek tansiyonun yükselmesine neden oluyor. Ancak son zamanlarda ortaya çıkan bir olay, tartışmaları derinleştirdi. Demokratik Toplum Partisi'nin (Dem Parti) sürekli olarak paylaşımlarını yapan Instagram hesabından Müslümanları hedef alan paylaşımlar gündeme bomba gibi düştü.

Söz konusu hesaplar, Kürtçe komik içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekerek, masum birer görüntü sergiliyorlar. Ancak yapılan incelemeler, bu hesapların aslında ideolojik çalışmaların yanı sıra özgürlük adı altında inançsızlık ve LGBTİ gibi kendi ahlaksız düşüncelerini topluma aşılamak için kullanıldığını ortaya koyuyor.

En son yaşanan skandal ise, İslami değerlere sahip kapalı kadınları hedef alan bir paylaşım oldu. Bu içerikte, Müslüman kadınlar alaya alınarak İslam'ın gerektirdiği giyim tarzı aşağılandı. "Penguenler her yerde" yazarak zafer işareti ile gülücük ikonu birakan Instagram içerik üreticisi özellikle Müslüman Kürt toplumunda büyük tepkiye neden oldu.

Dem Partisi'nin propagandasını yapan bu hesapların, aslında toplumun çeşitli kesimlerine yönelik nefret söylemi yaydığı ve toplumsal barışı zedelediği iddia edildi. Özellikle Dem Partisi yetkililerinin bu konudaki tutumu merakla bekleniyor. Gözler, partinin nasıl bir tepki vereceğine çevrilmiş durumda.




Bu haber 786 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI