Bugun...



Diyarbakır Filistin için meydanlardaydı

İşgal rejiminin Filistine yönelik saldırıları 12’inci güne ulaşırken dün akşam saatlerinde hastaneye yaptığı bombardıman sonrası meydanlara akın eden Diyarbakırlılar, bugün de şehid olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı, dualar etti.

facebook-paylas
Tarih: 18-10-2023 17:29

Diyarbakır Filistin için meydanlardaydı

Dün gece yapılan çağrılarla meydanlara çıkan Diyarbakırlılar, hastane saldırısın protesto ederken yetkililere “Ordu Gazze’ye” sloganları attı. Yapılan konuşmaların ardından binlerce araçlık konvoyla şehir turu atıldı.

Konuşmasında süresiz eylem çağrısında bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, bugün için halkı düzenlenecek programlara davet etti.

HÜDA PAR’ın çağrısıyla öğle saatlerinde merkez Kayapınar ilçesi Yenihal Kavsağında bir araya gelen Diyarbakırlılar, İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Abdulkuddüs Yalçın imamlığında öğle namazından sonra şehidler içim gıyabi cenaze namazı kılındı.

“İslam ümmeti ve temsilciliğini yapan liderler maalesef sus-pus olmuş”

Alanda konuşma yapan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Yahya Oğraş, ülke yöneticilerinin Charlie Habdo olayındaki tavrını hatırlatarak mevcut yöneticilerinin tutumuna dikkat çekti.

Oğraş, “Charlie Habdo olayında 16 insanın öldürülmesinden sonra 50 ülkenin lideri bir araya gelerek kol kola yürüyüş yaptılar, bu tür eylem ve katliamlara karşı olduklarını ifade etti. O gün kol kola giren ülke liderleri nerede? Yine aynı şekilde İslam ümmeti ve temsilciliğini yapan liderler maalesef sus-pus olmuşlar. Şunu iyi bilelim ki hiçbir zaman sessiz kalmakla bu işlere asla çözüm gelmeyecektir.” dedi.

“İşgal rejimi tarihten dersini alıyor” diyerek Efendimiz döneminde yaşanan sıkıntılara atıfta bulunan Oğraş, “Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhivesellem Mekke’de İslami tebliğini yaparken sadece ‘Rabbimiz Allah’tır’ dediği için 3 yıl boyunca ekonomik boykota maruz kaldı. Maalesef bugün Gazze Şibi Ebi Talip Mahallesindeki bir ekonomi, siyasi ve sosyal boykotla karşı karşıya bulunmaktadır.” diye belirtti.

“Batı ve müstekbir güçler, siyonizmle kol kola girerek haçlı zihniyetini yeniden canlandırıyor”

Şu an ümmetin bir Kerbela hadisesiyle karşı karşıya olduğunun altını çizen Oğraş, “Eğer bizler Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhivesellem’in siyerine başvurursak, Efendimizin ortaya koyduğu tavrı net bir şekilde anlayabilirsek Allah’ın izniyle ümmet olarak buna dur deriz ve asla da müsaade etmeyiz. Hazreti Hüseyin nasıl ki ailesiyle beraber katledildiyse Gazze de bugün kerbelayı yaşıyor.” şeklinde konuştu.

Ümmet olarak her türlü tavrın ortaya koyulması gerektiğine vurgu yapan Oğraş, “Allah’ın huzurunda bunun hesabını vereceğimizi unutmayalım ve asla per etmeyelim. Nasıl ki 15 Temmuz darbe girişiminde meydanlarda nöbet tuttuysak bugün de nöbet tutmanın zamanıdır. Yine bugün şunu görmekteyiz ki maalesef batı ve müstekbir emperyal güçler, siyonizm ile kol kola girerek modern haçlı zihniyetini yeniden canlandırmaktadırlar. 200 yıl boyunca haçlı seferlerine karşı duran ortadoğu milleti, dönemin haçlı seferlerine ‘dur’ demeye çalışırken maalesef bugün ümmet olarak sus-pus olmuş, hiçbir tepki ortaya koymuyoruz.” ifadelerine yer verdi.  

“Uluslararası hukuk ayaklar altına alınırken biz neyin hesabını yapıyoruz?”

Bugün sivil halk inisiyatif alması gerektiğine dikkat çeken Oğraş, “Aksi halde siyasi liderlerimiz bu konuda modern haçlı zihniyetine karşı maalesef o cesareti gösteremiyorlar. Dünya müstekbir güçleri saflarını net bir şekilde ortaya koyuyor, işgal rejiminin yanında olduğunu söylüyor, asla bundan da çekinmiyor, yapılan katliamlarda sınır tanımıyor, uluslararası hukuk nedir bilmiyorlar. Bizler de aynı tepkiyi gösterebiliyor muyuz?” dedi.

Oğraş, “İslam ülkelerine baktığımızda iki şeyle karşı karşıya olduklarını görüyoruz. Birincisi ekonomik güçlerini kaybedecekleri korkusuyken siyonist rejim bu korkuyu yaşamıyor. İkincisi, uluslararası hukuka aykırı bir şey yapıp yapmama korkusu. Uluslararası hukuk denilen bir şey kaldı mı? Şu anda uluslararası hukuk ayaklar altına alınırken biz neyin hesabını yapıyoruz? Dolayısıyla onlar için hukuk yoksa bizim için hiçbir zaman olmaz.”ifadelerini kullandı.

Program, İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Abdulkuddüs Yalçın’ın yaptığı dua ile sona erdi.

Bugün saat 20.00’de yenihal kavşağında Aksa nöbeti için tekrardan program yapılacağı bilgisi paylaşıldı.




Bu haber 624 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI